пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Подвиг не має забуття!

Екскурс в історичне минуле   здійснили школярі СЗШ № 30 разом з бібліотекарями бібліотеки - філії для дітей № 5 напередодні Дня пам'яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Європі.
 Захід розпочався з перегляду експозиції музею бойової слави (СЗШ № 30).


Юлія Задорожня, завідуюча бібліотекою, була сьогодні гідом і розповідала дітям про форсування Дніпра, Східний вал, визволення Дніпродзержинська у вересні-жовтні 1943року.Особливу увагу ми приділили подвигу воїнів 52-го окремого танкового полку:


Перетнувши пішки, як справжнісінькі солдати, чималу відстань, ми опинилися на алеї слави:


"В ніч на 21 жовтня 1943 р. полк під командуванням підполковника І. Н. Шкадова форсував Дніпро і зосередив свої сили південніше села Сошиновка, в 16 км. від міста. Йому було наказано разом із стрілецькими підрозділами прорвати оборону ворога в районі висоти 164,2. Несподіваним, могутнім ударом бойове завдання було виконано...", - вела розповідь Юлія Вікторівна.
 Нарешті ми дійшли до "Тридцятичетвірки" - пам'ятника танку Т-34, який було встановлено 25 жовтня 1978 року. Автор пам'ятника - архітектор Г. Сичев:


Саме тут і відбулася наша довгоочікувана зустріч з представниками Дніпровської районної організації ветеранів, головою якої є Шиліна Аліна Василівна:



Діти вшанували пам'ять загиблим з дитячою безпосередністю - вони з натхненням читали вірші про героїчний подвиг визволителів.


 Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятного знаку "Танк Т-34" завершилася наша мандрівка у минуле.


Подвигу Героїв  жити у віках!
З Днем Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар