пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

Дніпродзержинськ - учасник Всеукраїнського заходу «Єдина країна - онлайн».


«Україна – єдина країна!» - головний меседж сьогодення. Саме це було гаслом Всеукраїнського заходу «Єдина країна - онлайн».

20 серпня 2015 року  у юнацькому відділі Центральної міської  бібліотеки   ім.Т.Г. Шевченка стартувала Всеукраїнська онлайн-гра: «Бібліотеки єднають молодь» в рамках проекту «Єдина країна - online», у ході якої в режимі онлайн бібліотека по скайпу  з’єдналася з 11 містами України: Арциз, Бердянськ, Запоріжжя,Львів,Мелітополь, Острог, Слав’янск, Суми, Харків, Хмельницький. Гра проходила у форматі гри «Що? Де? Коли?».


Серед гравців були хлопці і дівчата студенти, старшокласники міста Дніпродзержинська.

Завдяки скайп зв'язку, всього лише за годину молодіжна команда знавців відвідала 12 регіонів України! », - зазначила організатор заходу заступник директора Тетяна Дороніна.

Учасники на перебій відповідали на складні питання, які їм задавали бібліотекарі  з  різних регіонах України. А питання були цікаві та різнопланові:

-           про історію Дніпрогесу (Запорізька обласна бібліотека для юнацтва).
Лариса Головко,провідний спеціаліст з соціокультурної роботі Запорізької обласної бібліотеки для молоді - ініціатор ігри

-            про затоплене місто Бакота (Хмельницька міська бібліотека),

-             про острозький  замок 
Лариса Лаптева- сучасний бібліотекар з Острога

-        про крейдяні гори в природному парку «Дворічанському» (Харківська обласна бібліотека для юнацтва),

-           про Кам'яну могилу (Мелітопольська центральна районна бібліотека),

-           про герб міста Арциз Одеської області (Арцизька центральна районна бібліотека),

-            про пам'ятник першодрукареві Івану Федорову у Львові (Львівська центральна міська дитяча бібліотека),

-          про історію назви центральної вулиці м. Суми - Соборній (Сумська універсальна наукова бібліотека)

-           про автора слів пісні «Дивлюсь я на небо» - Михайла Петренка (Слов'янська центральна бібліотека),

-          про відомого бактеріолога, який створив вакцину проти чуми і вихідця з Бердянська В.А.Хавкіна (Бердянська центральна міська бібліотека).

Учасників гри оцінювало компетентне журі: краєзнавець Любов Алексієвська, художник Ольга Жежер, бібліотекар Наталія Бохан, завідуюча юнацьким відділом Валентина Суха.


Команда знавців виграла гру.



Можливість віртуального майданчику  для спілкування молоді - величезна! Спілкування читачів між регіонами України стало можливо завдяки безкоштовного Інтернету в бібліотеках. З'явилося місце для спільних ініціатив з громадянської позиції юнацтва різних куточків України, для загальних обговорень проблем в соціумі, ідей зробити свою країну краще, прагненні пізнати нове, розкритися в спілкуванні з ровесниками, просто поїхати в гості один до одного.

Лариса Головко

Немає коментарів:

Дописати коментар