вівторок, 26 травня 2015 р.

Хіт нашого дитинства.

Літературний ранок під такою назвою пройшов 25 травня в Центральній бібліотеці для дітей для першокласників колегіуму №16.Таким беззаперечним хітом всіх дітей Дніпропетровщини вже 60 років є "Кіт Василь" нашого земляка Олексія Крилова. І  в цьому переконалася бібліотекар Писаревська Т.М., коли почала читати цей вірш вголос:його продовжили і діти, і класовод Павленко Л.П.



Батьками книжкового хіта нашого дитинства є дитячий поет Олексій Крилов і художник-ілюстратор Володимир Любарський.Цікаву історію їх знайомства і створення цього маленького шедевра почули діти від Писаревської Т.М.
Олексій Гаврилович Крилов (1913-1991)народився в Катеринославі,закінчив металургійний інститут, а в 60-ті роки очолив видавництво "Промінь".

Олексій Крилов
В 1955 році вийшла збірка його дитячих віршів "Кіт Василь" з ілюстраціями В.Любарського.Сам автор довго не міг уподобати ілюстрацій, які йому пропонували різні художники і він вирішив:"Та я піду в художнє училище і знайду там хлопчиська, який зробить краще!". Цим хлопчиком і виявився 17-річний Володя Любарський, з яким О.Крилов видав три книги-в 1959, в1970, і в 1985 роках.


Крім творчості їх пов`язувала і дружба, не дивлячись на 25-річну різницю у віці.В Дніпропетровську уже існує ескіз майбутнього пам`ятника Коту Василю, автором якого є скульптор-анімаліст Антон Мельников, а журналісти мріють про вулиці імені О.Крилова і В.Любарського.
Наші гості почули вірші О.Крилова у виконанні кота Василя та козла Мефодія, подивилися відеоролик по віршам О.Крилова і чудові ілюстрації В.Любарського, а потім самі читали вірші з бібліотечних книг.





Немає коментарів:

Дописати коментар