суботу, 9 травня 2015 р.

Вшануймо загиблих!

8 травня - День пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни.
У цей день в рамках читацького марафону "Пам'ять - нескінченна книга" працівники бібліотеки - філіалу № 5 провели урок - реквієм "Вшануймо загиблих!" з учнями 1 - г класу СЗШ № 30.
Захід розпочався покладанням квітів до пам'ятного знаку на честь воїнів 52-го окремого Дніпродзержинського червонопрапорного ордена Суворова танкового полку.


Завідуюча бібліотекою  Юлія Задорожня розповіла дітям про форсування Дніпра і про те, чому 52-му окремому танковому полку було присвоєне почесне звання Дніпродзержинський.


Далі у класі захід продовжила провідний бібліотекар Ганна Какуша.  Темою своєї розповіді Ганна Борисівна обрала подвиги дітей у роки Німецько - радянської війни.


Війна скалічила тисячі дитячих доль, відняла світле і радісне дитинство. Діти війни... тяжкі випробування лягли на їх маленькі плечі, але юні патріоти своєю працею, відважними вчинками та героїчними подвигами допомагали своїм батькам наближати Перемогу. Бібліотекар зачитувала малечі листи та записки, які писали юні герої своїм близьким і рідним. З цих документальних свідчень складалася картина важкого, але героїчного дитинства.


                                          Я ж - дитина
                                          Я - пташина
                                          Неоперене пташеня.
                                          На війні, де кров і сльози,
                                          Я із першого дня,
                                          Я із першого дня - 
                                          До останнього дня. 
                                Микола Сом
І всеж війна закінчилась. Повернулися всі солдати - живі та убиті. Повернулися навіки в нашу пам'ять. Тільки дитинство, вбите жорстокою війною, ніколи не повернеться. Дорослі ж так і не навчилися його берегти. Війни палають у світі і в ХХІ столітті... та на миролюбивій українській землі також.


З Днем Перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар