суботу, 8 лютого 2014 р.

Птахам ти взимку другом будь!


«Поки жити планета ця буде,
Поки світ ще в полоні краси,
Бережіть усіх птахів ви - люди
Хай вас чарують їхні голоси…»


Птахи – це пісня і політ. Птахи - це частина природи. Птахи - наші друзі, помічники, захисники лісів, полів, лугів,садів, тому їх потрібно охороняти і берегти. Особливо взимку. Сьогодні ми, працівники бібліотеки-філії №7, завітали до «пташиної галявини» групи №13 ДНЗ «Незабудка», де відбулася зустріч із «зимуючими птахами». За допомогою ігр, конкурсів, вікторини діти мандрували пташиними стежками, побували у ролі кожної пташки, дізналися багато цікавого про синичку, ворону, горобця, дятла, голуба, снігура, сороку.
  
Дуже цікаво пройшов конкурс «Хто я?». Учасники по черзі зображували кожну пташку , загадували про неї загадку, інші учасники відгадували , хто вона. За довідками зверталися у   "Довідкове бюро тітоньки сови.» 

Малятам сподобалася інсценована-гра «Нагодуй пташку». Фізкультхвилинка дала роботу не тільки голові ,а й ногам! Після прочитання оповідання Чередниченко Д. «Добродій і синичка» діти зрозуміли, як нелегко доводиться птахам взимку, що багато з них гине не від холоду, а від голоду, що їх треба підгодовувати. 

А ще в дитячому лексиконі з’явилося нове слово - «добродій». Закінчилося свято щирими обіцянками дітей :
 Ми друзі їх вірні і щирі,
Бо ми барежем повсякчас
Пташок, що літають у вирій,
І  всіх, хто зимує у нас».



Немає коментарів:

Дописати коментар