середу, 5 лютого 2014 р.

Визначено лауреатів урядової премії імені Лесі Українки.



 У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» перемогу здобула Надія Гуменюк за книгу «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду» (видавництво «Навчальна книга – Богдан»).
Книжку відомої львівської художниці Вікторії Ковальчук «Про фею Дорофею» (видавництво «Апріорі») відзначили в номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва».
У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» перемогу здобув творчий колектив повнометражного дитячого фільму «Іван Сила».
Найкращою театральною виставою для дітей та юнацтва став спектакль Запорізького академічного обласного театру юного глядача «Я не прощаюся…» (за оповіданням О. Артеменко).

Довідка. Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» – премія, яку присуджують щороку до дня народження Лесі Українки – 25 лютого за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

http://www.gazeta.lviv.ua/news/2014/02/04/22448

Немає коментарів:

Дописати коментар