пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Нові експонати музейної кімнати

Напередодні головного державного свята - Дня незалежності,  музейна кімната бібліотеки на Шевченка поповнилася новими експонатами. Горошко Анатолій Петрович подарував нам вишивки своєї мами, Горошко Ганни Анатоліївни.


Ці вишивки - з села Кропивна Черкаської області Золотонішського району. А ще подарував фото своєї мами із своєю бабусею, Горошко Лідією Яківною. Погляньте на фото цих жінок, які незважаючи на безліч труднощів, зуміли зберегти дух, традиції і звичаї української культури. Сила жінки, її неповторна індивідуальність відчувається у кожному стібку вишивки.

Українська вишивка, як незмінний символ національної ідентичності, пронизує всі аспекти нашого сучасного життя. Це не просто візерунки на тканині, це код, що передається з покоління в покоління і містить у собі енергію предків, їхні сподівання і мрії. Вишивка символізує життєву силу, духовність і незламність нашого народу. У часи війни вишиванка стала символом сили та стійкості. Завдяки українській вишивці, наша культура стала відомою та поважною у всьому світі.

Сьогодні ми продовжуємо традиції, шануємо спадок на¬ших предків і популяризуємо українську вишивку - символ здоров’я і краси, любові і вірності, щасливої долі і родинної пам’яті.

Алла Гузовська, бібліотекарка читальної зали бібліотеки на Шевченка, м.Кам'янське.

Немає коментарів:

Дописати коментар