вівторок, 13 серпня 2024 р.

Олімпіада 2024 у світлинах кам'янчанина Миколи Синельникова

Фотографа з Кам'янського Миколу Синельникова  на головні спортивні змагання року запросив Національний олімпійський комітет України.  


Микола  фахівець у спортивному середовищі. У фотографії він близька 10 років. Його фотоальбом «Stop war» увійшов до десятки володарів престижної премії AIPS Sport Media Awards та отримав спеціальну відзнаку від Міжнародної асоціації спортивної преси.


"Фотографія – це складний та багатогранний жанр. Є десятки різних видів та жанрів знімання. І, знімаючи у різних жанрах, я вкладаю різноманітні ідеї та чекаю реакції від глядачів. Щодо спортивної фотографії – це мистецтво моменту. Одним кадром розкрити суть та результат змагання, передати більше інформації, ніж написаною у статті чи показано у кількахвилинному телесюжеті. Я тому й пішов із журналістів у фотографи – зрозумів, що так зможу передати більше інформації, і практично миттєво" - ділиться Микола Синельников.











Напередодні Олімпіади Микола брав участь у виставці «The Will to Win: воїни спорту», що проходила у Національному музеї історії України у Другій світовій війни.  Експозиція присвячена участі України в Іграх XXXIII Олімпіади 2024 року в м. Париж. 

Світлини Миколи Синельникова опубліковані в Олімпійському календарі, що десятиліттями щорічно випускає НОК України й завжди є «олімпійським пʼєдесталом», де кожна сторінка наповнена фотографіями Олімпійських чемпіонів і призерів, світовими зірками Олімпійського спорту.


Олімпійський календар 2024 року наповнений олімпійською незламністю, вірою і надією.
На фоні знищеної росією - країною агресором української спортивної інфраструктури спортсмени, які всупереч російській агресії продовжують тренуватися, змагатися, представляти Україну на чемпіонатах світу, Європи й Олімпійських іграх.

ДОВІДКА:
Микола Синельников – спортивний журналіст та репортажний фотограф, член Національної спілки журналістів України, член Асоціації спортивних фотографів України, народився та живе у Кам’янському.

На замовлення агентства «Reuters» документував російські злочини на сході України.  Його фотоальбом STOP WAR зі світлинами зруйнованих під час війни спортивних об’єктів увійшов до ТОП-10 престижної премії AIPS Sport Media Awards. Він прагне мовою світлин показати всім, що таке війна в Україні. 

Він брав участь у багатьох виставках, у тому числі й міжнародних. З роботами Синельникова вже знайомі жителі Німеччини, Польщі, Чехії, Португалії, Мексики та Канади.


Немає коментарів:

Дописати коментар