четвер, 8 серпня 2024 р.

Що приховує 8 серпня?

Світ цікавий та різнобарвний, і кожен день може приховувати в собі якісь незвичайні події та свята.


Сьогодні 8 серпня 2024 року — четвер. 897-й день війни в Україні. День військ зв’язку Збройних Сил України. Віряни вшановують пам'ять святого й сповідника Еміліяна. До Нового року залишилося 145 днів.

Цей день приготував ще декілька цікавих подій та свят.

День цифрового кочівника

Digital Nomad Day) - це свято спільноти віддалених працівників, які обрали стиль життя, що поєднує роботу та подорожі. Цей день висвітлює інноваційний підхід до балансу між роботою та особистим життям і досліджує вплив цифрового кочівництва на сучасну робочу силу.

День цифрового кочівника був заснований у 2020 році видавцями журналу Rootless Living Magazine, щоб відзначити віддалених працівників, які подорожують, розвиваючи при цьому свою кар’єру. 

Міжнародний день альянсів

8 серпня - особливий день, присвячений святкуванню та просуванню сили альянсів у всьому світі. International Allyship Day - цього дня ми збираємося разом, щоб стати на захист один одного, сприяти інклюзивності та будувати мости підтримки та взаєморозуміння. Цей день присвячений визнанню та просуванню сили союзництва в усьому світі.

День народження холодильника 

Холодильник значно змінив побут людей по всьому світу. Перший патент на холодильник отримав американський винахідник Альберт Маршалл 8 серпня 1899 року. Його пристрій працював на дровах, вугіллі та газі, і коштував більше, ніж автомобіль "Форд".

День військ зв’язку Збройних Сил України

Свято започаткував президент України у 2000 році. 8 серпня 1920 року в Києві на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища почали готувати зв’язківців на військово-інженерних курсах.

Міжнародний день альпінізму

Саме 8 серпня 1786 року швейцарці Мішель-Габріель Паккард і Жак Бальм стали першими людьми, які підкорили найвищу вершину Альп — Монблан, висотою 4810 метрів. Цей подвиг став символом мужності та витривалості альпіністів.

Міжнародний день нескінченності

Засновником цього дня є Жан-П’єр Аді Феньйо – філософ, поет, журналіст, письменник-фантаст. Він набув популярності та впізнаваності у 1987 році як філософ, що працював на вулиці, та як «Перший безкоштовний радник з Нью-Йорку».

Мета цього дня – просувати філософію як науку та філософію для звичайної людини. Після Нью-Йорку Аді Феньйо «возив» цю концепцію по містах Америки та Європи.

Всесвітній день кішок

Щороку 8 серпня всі любителі кішок мають змогу відзначити свято своїх домашніх улюбленців.

А що святкуєте ви? Я чекаю на 9 серпня, адже  щороку в цей день  любителі книг святкують День книголюбів, започаткований в Сполучених Штатах Америки й швидко набрав популярності та стало всесвітнім.

Немає коментарів:

Дописати коментар