неділю, 20 січня 2019 р.

Лякація в театрі книги "Маленька країна"

Зрозуміти іронічну поезію Михайла Яснова, Юліана Тувіма, ліричні верлібри Михайла Григоріва, Василя Голобородька, кольорові вірші Романа Скиби, Єви Нарубиної та Івана Андрусяка у бібліотеці-філії №4 м.Кам'янське допомагають театралізовані читання.
Учні 1-а класу СЗШ№18 знайомилися з кумедними, розбишацькими сюжетами віршів Івана Андрусяука. Яскраві образи й «добрі капості» поета підштовхнули до гри і театралізацію віршів зі збірки «Лякація».



Ляльки-герої допомагли дітям відповісти на питання: чим треба писати вірші, де витають корисні знання, які бувають глюки і чим їм зарадити, куди летять коти, кому шкодить засмага і з чого складається качка. Послуговуючись образами тварин, автор по-доброму глузує над нашими буденними звичками, вадами. На рівні відчуттів дітям стає зрозумілою гра слів і іронія, що в них захована.
Вірші легко запам’ятовуються, у поєднанні з креативними ілюстраціями юної художниці Лілії Курцеби, роблять книжечку дуже привабливою. Бібліотекарі щиро радять її небайдужим батькам

Немає коментарів:

Дописати коментар