У День
кондитера вітаю всіх чарівників смаків та ароматів, тих, хто з одного
лише цукру, масла і муки створює справжні шедеври.
Нехай
у цих фантазерів бісквіти завжди будуть пишними, а креми ніжними.
Скоро розпочнеться сезон, коли балом правитиме полуниця. Ділюся рецептиком від
Валентини Сухої-завідувачки юнацьким відділом бібліотечного пирога з полуницею. Його вистачає на весь наш
колектив. Це дууууже смачно.
Для тіста:0,5 л. молока,1 пачка маргарину або масла сливочного,200 грм цукру, сіль за смаком,1пакетик вінілі,1 кг. борошна, дріжджі 50 грм., 2 яйця
Для начинки-полуниця 1 кг, цукор за смаком.
Тісто повинно підійти двічі, потім ділимо тісто на дві половинки.
На пательню викладаємо тонкий лист тіста, укладаємо на нього половинки
полуниці, присипаємо цукром, зверху укладаємо решітку з тіста і залишаємо для
підняття тіста ще на 15 хв. , потім в духовку
170-180 градусів на 45 хвилин.
Якщо щось забула, нікому було підказати, бо пані Валентина з колегами побігли до театру.
Усе скуштували. Не залишилось жодного шматочка для фото, взяла з Інтернету.
Немає коментарів:
Дописати коментар