четвер, 3 травня 2018 р.

Сьогодні найсмачніше свято

У День кондитера вітаю всіх чарівників смаків та ароматів, тих, хто з одного лише цукру, масла і муки створює справжні шедеври.
Нехай у цих фантазерів бісквіти завжди будуть пишними, а креми ніжними.
Скоро розпочнеться сезон, коли балом правитиме полуниця. Ділюся рецептиком від Валентини Сухої-завідувачки юнацьким відділом бібліотечного  пирога з полуницею. Його вистачає на весь наш колектив. Це дууууже смачно.
Для тіста:0,5 л. молока,1 пачка маргарину або масла сливочного,200 грм цукру, сіль за смаком,1пакетик  вінілі,1 кг. борошна, дріжджі 50 грм., 2 яйця
Для начинки-полуниця 1 кг, цукор за смаком.
Тісто повинно підійти двічі, потім ділимо тісто на дві половинки.
На пательню викладаємо тонкий лист тіста, укладаємо на нього половинки полуниці, присипаємо цукром, зверху укладаємо решітку з тіста і залишаємо для підняття тіста ще на 15 хв. , потім  в духовку 170-180 градусів на 45 хвилин.
Якщо щось забула, нікому було підказати, бо  пані Валентина  з колегами побігли до театру.
Усе скуштували. Не залишилось жодного шматочка для фото, взяла з Інтернету.



Немає коментарів:

Дописати коментар