неділю, 13 травня 2018 р.

Ave мамо!

Як пташенята щебетали про своїх мам малята ДНЗ «Незабудка», які завітали до бібліотеки-філії №7, що на бульварі Героїв,6 напередодні Дня матері. Висловлювали слова вдячності і любові, читали про них вірші, грали в ігри «Допоможемо матусі» та «Кашка, кашка, кашка». Наприкінці «хвилинок для мами» всі з задоволенням переглянули веселий мультик «Мама для мамонтенка».



Коли до бібліотекарів юнацького відділу звернулася вчителька української мови і літератури СЗОШ №12 Валентина Розумна з пропозицією   провести урок у бібліотеці і запросити на нього матерів,   бібліотекарі  відразу погодилися і робота закипіла. Запросили своїх друзів і партнерів: психолога Вікторію Лобенок і музиканта Лілію Заславську. Ми дуже хотіли щоб урок був не лише цікавим і корисним, але й  ніжним  і теплим.
Діти підготували  таємні листи мамам «Про головне», слайд шоу «Впізнай мене» та  маленький фільм "асоціації до слова мама" розчулили усіх до сліз.
Гра «Знайомство» начебто наново відкрила нас один одному. Треба було на дві перші літери свого імені назвати риси власного характеру. Валентина була веселою і активною, Тетяна - творчою і авантюрною, Людмила-люблячою та юною, Костя -красивим  і  чарівним...



Начебто легка вправа «Очікування» заставила замислитися «Чи добре ми знаємо один одного». І такими доречними були поради психолога.



Наприкінці втомлені, але  щасливі із задоволенням ласувалися  пирогом від Валентини Сухої у дружньому бібліотечному колі. 
Музичні сюрпризи, які підготувала Лілія Заславська, створили атмосферу свята світлою, затишною і романтичною.

А до бібліотеки-філії №4, що на Бурхана,9 завітали бабусі з онуками, бо матусі працюють. Але ж бабусі - теж матусі.  Онучки із найщиріших слів поваги, любові, подяки сплели весняний віночок "вітання бабусі".
За чаюванням бабусі охоче  згадували власне дитинство, хвалилися здібностями своїх онучок. Дівчатка позмагалися в грі "Бабусині помічниці". Потім всі взяли участь в майстер-класі Али Афанасівни "Зайчик на пальчик", познайомилися  з книжкою  про родину кротів, про дружбу і взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок  письменника Тараса Прохаська "Хто зробить сніг",  яка відразу зацікавила присутніх.Протягом зустрічі було ще багато цікавих конкурсів, виступів,теплих спогадів, жартів.


Немає коментарів:

Дописати коментар