середу, 1 квітня 2015 р.

Тренінг "Бібліотеки на допомогу вимушеним переселенцям" для бібліотекарів міста.

Сьогодні в Центральній міській бібліотеці для дітей пройшов тренінг для бібліотекарів "Бібліотеки на допомогу вимушеним переселенцям".


Методист Дніпродзержинської ЦБС Лілія Шушура розповіла про те, як бібліотеки надають інформаційні матеріали щодо того, як знайти житло, отримати медичну та соціальну допомогу. Користувачі можуть шукати інформацію з працевлаштування та інші корисні ресурси в Інтернеті у той час, як їхні діти бавляться у спеціальному гральному куточку бібліотеки.
 
по центру Лілія Шушура
Центральна міська бібліотека ім. Т.Г. Шевченка гостинно відчинила свої двері для нових відвідувачів. Одні приходять до бібліотеки за книгами, переглянути пресу. Інші - скористуватись онлайн-сервісами, на бібліотечні заходи. Ось цікавий приклад співпраці бібліотеки з біженцями: сім'я Шульгіних приходить на всі масові заходи бібліотеки: засідання краєзнавчого товариства, презентації, зустрічі на творчій арт - майданчику "Співзвучність". А нещодавно в бібліотеці відбулася авторська виставка сім'ї Шульгіних "Вироби з бісеру".
 Хтось має потребу поспілкуватись, поділитись наболілим. Інколи – просто випити чашку чаю, якою гостинно пригощають бібліотекарі.
Заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Тетяна Дорофєєва розповіла про досвід роботи з ВПО дитячої бібліотеки. Наша бібліотека стала територією добра й допомоги для багатьох переселенців. Серед них Тетяна Буга з дочкоюяка залишила рідну оселю на Донеччині і приїхала тимчасово до нашого міста.
Тетяна Буга, кандидат педагогічних наук, доцент Донецького університету, розповіла присутнім, як вона потрапила до бібліотеки, де вона знайшла справжніх друзів.
 
праворуч Тетяна Буга
Бібліотекарі долучають користувачів бібліотеки до допомоги сім`ям-переселенцям: приносять одяг, продукти харчування, засоби гігієни, канцелярське приладдя для школярів та інше. А тимчасові вимушені переселенці приходять до бібліотеки, щоб зв`язатися зі своїми рідними та друзями через Інтернет та просто відпочити .

Немає коментарів:

Дописати коментар