понеділок, 17 листопада 2014 р.

"Земля - для квітів" ( до 95-річчя з дня народження Анатолія Дрофаня).

Талановитий український письменник Анатолій Павлович Дрофань народився 17 листопада 1919 року в місті Ічня на Черніговщині в сім'ї залізничника.
Закінчив семирічку, відвідував музичний і фотогурток.Та найбільше любив уроки літератури, і насамперед читання творів свого земляка Степана Васильченка.



Перше оповідання Анатолія Дрофаня "Перепел" з'явилося у 1945 році, а через одинадцять років вийшла збірка оповідань "Журка з Сонцеграда".Особливо плідними для письменника були останні три десятиліття. За цей час він видав півтора десятка книжок .Писав А.Дрофань і для дорослих, і для дітей .Завоювали симпатіі читачів романи "Таїна голубого палацу", "Буремна тиша"; повісті "У кожному камені - іскра", "Біла криниця", "Загадка старої дзвіниці", збірки оповідань "Тоянди", "Альбіон","Сонцелюби" та ін.
 Дорога письменника обірвалась на творчому злеті. Він саме здав до друку новий роман. В останній день свого життя Анатолій Павлович зайшов до видавництва "Радянський письменник" і поклав на стіл редакторові доопрацьований рукопис, сказавши, що роботу завершено. Того ж дня його не стало.
 В найкращіх оповіданнях і новелах для дітей герої Анатолія Дрофаня переживають захопливі пригоди, знайомляться з великим і різноманітним світом, вчаться бачити приховане і справжнє. Динамічні, вдало побудовані сюжети, в яких враховується психологія дитячого сприймання - все це робить твори цікавими і зрозуміліми.
Бібліотекар Карпанова С.О. прочитала і обговорила з учнями 4Б класу СЗШ №18 оповідання Анатолія Дрофаня "Роман Курочка" та "На велику воду".


 Найактивнішу участь в обговоренні книг приймав  Ростик Лоік.


Немає коментарів:

Дописати коментар