вівторок, 22 жовтня 2013 р.

70-річчю визволення Дніпродзержинська присвячується.

     Центральна бібліотека для дітей  не лишилася осторонь  пам'ятної дати в житті нашого міста.21 жовтня до нас завітали студенти медичного училища на урок пам'яті "Міст між життям та безсмертям", присвячений 95-річчю з дня народження нашої видатної землячки  Галини  Романової.


 Бібліотекар Ревко Л. розповіла молоді про коротке і трагічне життя Галини Романової, нашої нескореної землячки.Більшість студентів медичного училища - приїжджі з інших населених пунктів, тож  їм цікаво було дізнатися про жінку незвичайної долі, ім'ям якої названа вулиця в центрі нашого міста і по якій їм доводиться ходити майже щодня.














Цього ж дня до бібліотеки на віртуальну мандрівку  "Тут буде встановлено "новий" порядок" завітали шостикласники СЗОШ №6. Бібліотекар Дорофеєва Т.  розповіла про знаменну дату  -  70-річчя з дня визволення Дніпродзержинська і про важкий воєнний період - окупацію нашого міста.
 

 Учні дізнались про 26-місячну трагічну сторінку  історії міста, яка почалася літнього дня 23 серпня 1941 року і закінчилася холодним осіннім ранком 25 жовтня 1943 року.Між цими двома датами було важке,виснажливе і гірке життя наших земляків.


Розповідь бібліотекаря супроводжували цікаві фото на великому екрані, які прикрасили  захід і ніби повернули присутніх у ті далекі роки.


      

Немає коментарів:

Дописати коментар