понеділок, 5 серпня 2013 р.

Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури вперше відкрився в Одесі.


Перший Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури стартував у п'ятницю в рамках книжкової виставки-ярмарку «Зелена хвиля» в Одесі.
Як передає кореспондент Укрінформу, на фестивалі проходять конкурси, зустрічі з дитячими письменниками з різних країн. Серед них: Михайло Яснов (Росія), Наріне Абгарян (Вірменія), колишня співробітниц Укрінформу Мар’яна Ангелова (Україна) та ін.
«Головне завдання фестивалю - привернути увагу українських видавців, літераторів, ЗМІ до проблем сучасної дитячої літератури», - сказала організатор Корнійчуковського фестивалю Галина Безікович.
Під час фестивалю його гості зустрічаються зі старшими науковими співробітниками Будинку-музею Корнія Чуковського у Передєлкіно Павлом Крючковим і Наталією Продольновою. Для дітей організовано театр просто неба в центрі міста. Тут маленькі любителі книги побачать виступ героїв казок Корнія Чуковського від дитячого театру «Балаганчик», театралізовану виставу «Веселі картинки» збирають друзів» за участю ростових ляльок від дитячого журналу «Веселі картинки».
Для тих, хто сам хоче влитися у процес створення літератури, організовано майстер-класи. Наприклад, дитяча письменниця Інна Іщук проведе майстер-клас «Як писати вірші», а автор Володимир Писаренко розповість про те, як самому зробити книгу.
На фестивалі експоновані дитячі видавництва і періодичні видання. Представлено присвячені дитячій літературі проекти і програми різних структур і організацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар