середу, 5 червня 2013 р.

Українські книги здобули нагороди у кожній з номінацій на конкурсі серед країн СНД.

      Українські книги здобули нагороди у кожній з номінацій ювілейного X Міжнародного конкурсу країн - учасниць СНД «Мистецтво книги», що проходив 23-24 травня у Мінську. Зокрема, найвищу відзнаку конкурсу – гран-прі – отримала книга Оксани Косміни «Традиційне вбрання українців» видавництва «Балтія-Друк».


       Окрім того, представлені українською делегацією кращі зразки вітчизняної книговидавничої продукції отримали визнання в решті номінаціях, інформує прес-служба Держкомтелерадіо.
Так, у номінації «Моя країна» спеціальний диплом присуджено книзі Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» (видавництво «Балтія-Друк»).


       Диплом першого ступеня у категорії «Книги для дітей» отримала книга, випущена державним видавництвом «Либідь» «Барабашка та всі інші».
       Праця Георгія Муніна та Євгенія Луняка «Видатні росіяни в історії України» (видавництво «Кондор») посіла третє місце в номінації «Співдружність». Таку ж нагороду отримав альбом «Національний музей історії України» (у 2 т.) видавництва «Мистецтво» у категорії «Арт-книга».


        «Популярна історія християнства» Сергія Саннікова (видавництво «Самміт книга») та «Князі Радзивіли» колективу українських, білоруських та російських авторів (видавництво «Балтія-Друк») отримали дипломи ІІ ступеня у номінаціях «Культура. Наука. Освіта» та «Надруковано у співдружності» відповідно.


        Нагадаємо, організаторами заходу виступили Міністерство інформації Республіки Білорусь і Федеральне агентство з друку і масових комунікацій Російської Федерації. Загалом на конкурс надійшло 108 видань із 9 країн СНД: України, Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Молдови, Росії, Таджикистану та Туркменістану.
         Передбачається, що церемонія нагородження лауреатів відбудеться у вересні цього року в рамках XXVI Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку. Видання, удостоєні високих нагород «Мистецтва книги» будуть експонуватись в рамках XXVI ММКВЯ та XXI Мінської міжнародної книжкової виставки-ярмарку в лютому 2014 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар