четвер, 13 червня 2013 р.

Сумувати ніколи, бо прийшли канікули!

Під таким гаслом проходять зустрічі бібліотекарів Центральної бібліотеки для дітей з вихованцями шкільних дитячих таборів. Кожного дня бібліотеку відвідують діти, які залишилися у місті, і бібліотекарі роблять усе, що вони не сумували, а провели час з користю для розуму та душі. Для тих, хто вперше завітав до "книжкового дому", проводиться екскурсія, на якій діти знайомляться з усіма відділами бібліотеки, включаючи книгосховище, в яке зазвичай читачі не потрапляють. Незмінне здивування і захоплення викликає кількість книжок, які "живуть" у бібліотеці.


Незнайомі сторінки історії рідного міста відкрили для себе вихованці дитячого табору "Дивосвіт" СЗШ № 22 під час перегляду відеопрезентації "Шевченківські місця Дніпродзержинська".


Виявляється, що знайомі кожному з дитинства вулиці та будівлі приховують немало різних таємниць.
А яке ж літо без мультфільмів? У бібліотечному кінозалі можне не тільки переглянути улюблені мультики, але й дізнатися про те, як їх створюють, познайомитися з життям найвідоміших мультиплікаторів.


Вихованці дитячого табору "Веселка" СЗШ № 31 здійснили віртуальну мандрівку до "Діснейленду", дізналися про дитинство Волта Діснея та переглянули один з найвідоміших його мультиків про Міккі-Мауса.
Не менш захоплюючою виявилася година цікавих повідомлень "Що означають ваші імена?" Діти заново відкривали для себе таємницю своїх власних імен, дізналися, з яких мов прийшли до нас такі звичні нам імена, як називали людей в давнину тощо.
Огляд літератури "Служба гарного настрою: веселі оповідання про дітей та дорослих" познайомив гостей бібліотеки з цікавими книгами, а прочитані вголос оповідання М. Носова "Мишкова каша", "Карасик" та уривок з повісті А. Ліндгрен "Ми всі з Бюллербю" викликали дружній сміх. 
Канікули продовжуються, і в бібліотеці дітей чекає ще багато цікавого і пізнавального!

Немає коментарів:

Дописати коментар