пʼятницю, 24 травня 2013 р.

В Днепродзержинске открылся Центр славянской письменности и культуры

Вчера, 23 мая ,в юношеском отделе Центральной городской библиотеки состоялось открытие Центра славянской письменности и культуры.


Подобные Центры были открыты  и в других городах области. Инициатором их создания выступил губернатор Дмитрий Колесников.
 Целью создания Центров стала идея объединения славянских народов, на их базе будут проходить литературные и художественные выставки, проводиться встречи с писателями.На открытии днепродзержинского Центра славянской письменности и культуры присутствовали члены городских евроклубов в национальных костюмах, начальник Управления культуры Нина Стрелец, координатор по вопросам евроинтеграции управления образования Лариса Долина, известный путешественник Андрей Петербургский и другие.

 

 




 День слав'янської писемності та культури. 

В Україні, як і в інших слов'янських державах, широко відзначається День сло-в'янської писемності та культури. Для багатьох народів слов'янських держав об'єд-нуючим чинником є православна релігія і пов'язана з нею духовна сфера і культура.
Витоки слов'янської писемності повертаються до Святих рівноапостольних бра-тів Кирила і Мефодія, які принесли на слов'янську землю писемність, тим самим долучили багатомільйонні слов'янські народи до світової цивілізації, світової куль-тури. 2013 рік оголошено роком рівноапостольних святих Кирила та Мефодія.


День слов’янської писемності і культури, встановлений в Україні «…на підтримку ініціативи органів державної влади, Національної академії наук України, громадських і релігійних організацій та враховуючи історичне та просвітницьке значення спадщини слов'янських первоучителів у здобутку національної культури…» згідно з Указом Президента України «Про День слов'янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 р. № 1096/2004. Відзначається щорічно 24 травня в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.
Цього дня в бібліотеці – філіалі № 5 завідуюча Задорожня Ю.В. провела літературну бесіду «Первоучители добра, вероучители народа», на якій були присутні учні шостих класів СЗШ № 29.






















 















До цього заходу була підготовлена книжкова вітрина «Первая русская азбука» і продемонстрований відеофільм «Тайна славянской цивилизации».


Немає коментарів:

Дописати коментар