суботу, 18 травня 2013 р.

Європа очима дилетанта.

Напередодні Дня Європи в Україні у Центральній бібліотеці для дітей пройшов цікавий захід - інтерактивна вікторина "Європа очима дилетанта". Участь у вікторині прийняли учні колегіуму № 16. Ці діти ще не знайомі з Європою у реальному житті, але це не завадило їм показати неабиякі знання з життя європейських міст. Пройшла вікторина у формі віртуальної мандрівки по країнам Європейського Союзу.  На екрані з'являлися світлини найвідоміших пам'ятників, споруд, визначних місць різних європейських міст. Почалася мандрівка у столиці однієї з північних держав, де у морському порту чекає на гостей міста казкова героїня. 


Учні правильно назвали країну - Данію та улюблену героїню однієї з казок Г.-К. Андерсена "Русалонька". Діти "помандрували" по великому півострові - Ютландії та "відвідали" "Леголенд". Наступною зупинкою виявилася Швеція, яку діти відгадали за зображенням пам'ятника Пеппі Довгапанчоха, зуміли назвати автора книги - Астрід Ліндгрен та інші книги цієї письменниці. А тепер - Фінляндія, батьківщина Мумі-тролів та Санта Клауса.


Наступну країну відгадали відразу. Візитівкою її столиці став величезний годинник - Біг Бен. Звісно, це - Велика Британія. Тут народився письменник Дж. Барррі, автор відомого всім Пітера Пена. Цьому "вічному хлопчику" навіть поставили пам`ятник у Лондоні. Далі віртуальна "дорога" привела нас до Німеччини, яку впізнали за Бранденбурзькими воротами та пам'ятником "найправдивішій" людині у світі - баронові Мюнхгаузену. 


А тепер - Франція: пам'ятник відомому пілоту та письменнику А. де Сент-Екзюпері у 
м. Ліоні та найдивовижніша пам'ятка, символ Парижа - Ейфелева вежа. І наостанок ми відвідали південь Європи - Італію. 


На слайді діти відразу впізнали знамениту Пізанську вежу та пам'ятник дерев`яному чоловічку  Піноккіо, герою книги К. Коллоді. Ось і закінчилася наша віртуальна мандрівка Європейським Союзом. Діти та бібліотекарі з задоволенням "відвідали" Європу і побажали один одному, щоб ця мандрівка була не останньою. А знання вікторини довели, що і у справжній, "живій" Європі діти не розгубляться і почуватимуть там себе добре.
Підготували та провели вікторину провідний бібліотекар абонементу Писаревська Т. М. та провідний бібліотекар читального залу Дорофеєва Т. В. 


Разом з книгою мандруємо Європою.

Щоб збагатити, розширити й узагальнити знання учнів про країни Європейського Союзу, підкреслити приналежність нашої держави до європейської спільноти, виховувати повагу до національних, культурних, духовних надбань народів інших європейських країн, в бібліотеці-філіалі №9 відбулась низка масових заходів.
Працівниками бібліотеки була оформлена книжкова виставка-експозиція "Відкрий Європу для себе". Бібліотекар читальної зали Гнояна Т.О. підготувала папку "Столиці Європи". Для учнів старших класів бібліотекар абонементу Мутовкіна С.О. провела інформаційну годину "Українці в європейській культурі, мистецтві та науці".

Бібліотекар Мутовкіна С.
 А бібліотекар дитячого абонементу Чуйкова Л.І. для учнів молодших класів підготувала та провела цікавий конкурс-вікторину "Скарбничка чарівних казок" (за казками видатних письменників Європи).
Бібліотекар Л. Чуйкова у центрі.
 Всі ці заходи відбулись в рамках програми "Стати Європою, щоб бути Україною".

Немає коментарів:

Дописати коментар