понеділок, 27 травня 2013 р.

Якщо встанеш на зорі... (до 110 річчя від дня народження Олени Благініної ).


Олена Олександрівна Благініна народилася (14) 27 травня 1903 року в селі Яковлево Орловської губернії. Росла вона простою сільською дівчинкою , яка навіть помислити не могла, що колись стане відомою дитячою поетесою. Батько її був касиром, дід - священиком, а сама Олена збиралася стати вчителькою. Прагнення навчати дітей було настільки велике, що вона готова була щодня проходити сім кілометрів від свого будинку в селі до Курського педагогічного інституту.

Будучи студенткою, Олена пише свої перші вірші, які потрапляють в курський альманах поезії. Розуміючи, що вона не зможе залишити письменство, Олена вступає до вищого Літературно-художнього інституту у Москві.

Твори для дітей Олени Благініної стали з'являтися в 1930-х роках в дитячому журналі «Мурзилка», і тоді вона стає улюбленицею дітей, тому що її вірші були їм близькі, В них все живе , все рухається ,все слугує образу , характеру , думці .

Бібліотекар бібліотеки - філіалу №4 Карпанова С. О. познайомила учнів 1 го класу ЗОШ №18 із збірками :"Если встанешь на заре... ", "Угадайте , где мы были ?", "Гори - гори ясно !". В них є зміст і чудова рифма , вони легко запам'ятовуються , Персонажі : вітер , дощик , веселка , яблуня , берізка , телятка - дорогі дітям .В віршах малюки впізнавали себе , свої радощі і хвилювання .



             











   Вірші Олени Благініної із дитинства і на всі часи !.

Немає коментарів:

Дописати коментар