понеділок, 18 лютого 2013 р.

Не так вже й тісно на Землі.

 Анатолій Давидов , якому 8 лютого виповнилося б 75 років,писав тонкі і зворушливі твори. Вони приваблюють глибоким знанням природи, розумінням внутрішнього світу дітей.
Бібліотекар філії №4  Карпанова С.О,. продовжуючи знайомити читачів з творами письменників-ювілярів,що писали про природу, прочитала учням 2Б класу ЗОШ №18 оповідання "Вдячність".


Це оповідання близьке до казки - улюбленного жанру письменника. Хвилююча історія, в якій дуб,  наче жива істота, спостерігає все, що діється навкруги, пригадує своє довге життя, піклується про жолудів, які продовжують його рід. Але у дубі - дупло, й пишатися серед дерев йому вже недовго...


Головний герой оповідання дав поштовх до подальшої бесіди про дуби - велетні в царстві дерев, символи міцності, довголіття..А потім діти згадували, як саджали берізку в дитячому садку, виростили з зернятка яблоньку на дачі і лимон на підвіконні. Одна дівчинка розповіла цікаву легенду про те, як ельфи перевтілились в кедровий ліс .А тоді всі разом пригадали і повторили правила екологічно грамотної поведінки в природі : не розпалювати вогнища в лісі, не руйнувати мурашники, не ламати гілля дерев та кущів, не залишати після себе сміття.
  Знайомство з цим невеличким твором допоможе дітям пройти емоційну школу - школу виховання добрих почуттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар