вівторок, 5 лютого 2013 р.

Клуб сімейного читання «Джерело» (бібліотека – філіал № 5) на екскурсії до Музею шоколаду.





Родзинкою клубної роботи в нашій бібліотеці є те, що ми шукаємо креативні підходи в організації вільного часу дітей разом з їх батьками. Ніщо так не загартовує колектив, як спільна справа  чи заняття. Були у нас подорожі  до лісу, екскурсії до дитячої бібліотеки та відвідування Новорічної ялинки. На цей раз ми вирушили до  Музею шоколаду.



Ви коли-небудь бачили дерево какао? Це ж справжнє диво - цвіте і приносить плоди цілий рік без утоми, причому з'являються вони в основному на стовбурі, а не на гілках, як це прийнято у всіх звичайних дерев .Навколо цього чарівного, без перебільшення, дерева та його плодів  розвивається весь експозиційний сюжет подорожі по музею шоколаду 
.Гості музею стикнуться з історією загадкової цивілізації майя, проникнуть в таємницю їх ієрогліфів,перетнуть океан в трюмі іспанської каравели і зможуть оцінити єдність добра і зла в історії підкорення іспанськими конкістадорами Центральної Америки в 16 столітті.
Не менш цікавий шлях шоколаду по Європі.У якому вигляді шоколад з'явився на столах аристократів і як він став доступним для всіх,чому Папа римський дозволив пити його в піст і хто першим привіз цей чудовий продукт в Росію, як мінялися рецепти, упаковка і технології.
На замовлення компанії «АВК» спеціально для  музею були виготовлені шоколадні моделі архітектурної спадщини України та Європи. У масштабі 1:150 можна побачити Ейфелеву вежу, Колізей, Англійський парламент, Андріївську церкву  та інше.
Крім цього, в музеї представлено кілька десятків інших шоколадних експонатів. Це і рідкісні моделі автомобілів, і спортивний інвентар, і домашнє начиння, й елементи одягу. Деякі шоколадні фігури виконані настільки майстерно, що їх можна відрізнити від прототипу лише по шоколадному кольору.
Однак відвідувачі музею отримують не тільки естетичне задоволення, а й пізнають багато нового. Екскурсовод відкриває  секрети сучасного виробництва шоколаду, а також захоплююче розповідає про історію виникнення «напою богів».
Після екскурсії відвідувачі музею можуть продегустувати зразки високоякісного шоколаду, а також взяти участь в разніх конкурсах.


·          






 Творчий конкурс наших дітей, за який вони отримували солодкі призи:
Хамаза Діана (наймолодший член клубу)  заспівала пісеньку,

 Дороніна Віроніка розповіла вірш



Землянська Олена та Красота Даша також читали вірші (Олена - на англійській мові), Кучеренко Валентин показував силу своїх рук і віджався від полу 10 разів.

 Гамзіна Настя разом з завідуючою бібліотекою Задорожньою Юлією  виконала декілька  танцювальніх па та  отримала солодкий подарунок.

·         Дегустація горячого шоколаду зі справжнього шоколадного фонтану;

·       






 Придбання шоколадний подарунків. 

Настрій у всіх був дуже гарний! 
Приходьте до нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар