середа, 4 вересня 2024 р.

Слідом за #Голосами»

З 2019 року Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука стала співзасновницеюВсеукраїнського форуму військових письменників. З початком Великої війни у 2022 році їхні голоси стали дещо тихішими, адже частіше лунали з окопів, а не з фестивальних майданчиків. У військових авторів з’явились нові бойові завдання, а у нас – місія, щоб їхні #Голоси не зникли з літературної мапи. Так з’явився бібліотечний інтернет-проєкт #Голоси, де бібліотекарі озвучували тексти, які нечасто, але з’являлись на сторінках соцмереж учасників Форуму. 

Зрештою, за ініціативи видавця ФОП Ігор Степурін і за підтримки Українського інституту книги народився антологія #Голоси з творами 2022-23 років авторів-учасників Форуму. 

Частина накладу антології була розповсюджена бібліотеками України. Формат збірки вимагає додаткової промоційної складової, що зробить передачу альманаха у фонди подією для громади і спонукатиме до наступних промоційних кроків вже регіональних промоутерів читання, а професійну спільноту до переосмислення ідеології формування фондів, що сприятиме їх якнайшвидшій деокупації.



Немає коментарів:

Дописати коментар