середа, 4 вересня 2024 р.

5 вересня виповнюється 100 років Самуїлу Кушнеру

Кушнер Самуїл Гецелевич – доктор-інженер, науковий консультант Українського державного інституту азотної промисловості та продуктів органічного синтезу (УкрДІАП), колишній радник міського голови м. Кам'янського (Дніпродзержинська) з питань містобудування (з 1997 з деякою перервою до 2011 р.) на громадських засадах, Міжнародного, Українського та Російського товариств з механіки ґрунтів, геотехніки та фундаментобудування.

Кандидат технічних наук, автор понад 90 наукових праць, у тому числі трьох монографій. За свій внесок у розвиток науки Самуїла Гецелевича нагороджено медаллю Н. М. Герсеванова, засновника вітчизняної школи механіки ґрунтів та фундаментобудування.

З 1957 до 1990 року С.Г. Кушнер працював в УкрДІАПі на посаді начальника будівельного відділу, а потім головним будівельником інституту, очолював генеральне проєктування будівельної частини на заводах генпроєктування (Дніпродзержинськ, Горлівка, Одеса, Череповець, Новолипецьк).

Дуже шановану та дивовижну людину, Самуїла Григоровича Кушнера, називали у місті “Людиною-легендою”. 40 років прожив він у Кам'янському-Дніпродзержинську та, безсумнівно, залишив цінний внесок у його історію.

8 жовтня 2016 року у Центральній міській бібліотеці імені Т.Г.Шевченка відбулася зустріч з автором книги спогадів «Жизнь как она есть» 92-річним Самуїлом Кушнером, який приїхав на моє запрошення  з Німеччини.


Пішов у засвіти на 95 році.  Я встигла взяти  у нього інтерв'ю:

Тетяна Герасюта, голова краєзнавчого товариства Кам'янське-Дніпродзержинськ-Кам'янське.

Немає коментарів:

Дописати коментар