субота, 20 липня 2024 р.

Проза суворого досвіду: Ернест Гемінґвей

Не прагнучи до великих висот, Ернест Гемінґвей між тим зумів домогтися небаченої популярності, стати лауреатом Нобелівської премії й закарбувати своє ім’я в списку найкращих літераторів XX століття. 
Твори Ернеста Гемінґвея — сильні мотиватори до життя, наповненого сенсом, до гостроти почуттів і емоцій. Попри складнощі й негаразди, письменник звертається до читача з проханням вистояти, здолати. Хоча сам він не зміг подолати виклики часу й покінчив життя самогубством, його роботи викликають захоплення та підштовхують до дій. Це сильна «чоловіча» літератури.

Ернест Гемінґвей – письменник, який точно знав, яким він хоче виглядати в очах своїх читачів і послідовно працював над творенням авторського міфу. Він став символом для кількох поколінь. Ним захоплюються навіть ті, хто книжок не читає взагалі.

Пропоную лекцію Сергія Іванюка «Проза суворого досвіду: Ернест Гемінґвей», яку він  прочитав на Мистецькому Арсеналі про нобелівського лауреата як поп-ікону по обидва боки «залізної завіси», про те, як писалася сувора чоловіча проза і про те, яке розчарування спіткало визнаного автора наприкінці життя


Лекція варта 40 хвилин вашої уваги!

Сергій Іванюк (псевдонім: Сергій Оксеник; 8.01.1952, Миколаїв – 26.04.2018, Київ;) –український письменник, літературознавець, критик і перекладач, головний редактор журналу для підлітків «Однокласник» у 2005-2018 роках, один з членів виконавчої дирекції зі створення Університету «Києво-Могилянська академія», кандидат філологічних наук, доцент кафедри літературознавства Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Немає коментарів:

Дописати коментар