четвер, 29 червня 2023 р.

VivArt + Кам'янське = ПЕРЕМОГА

Попри складні умови в нашій країні у зв’язку з жорстокими воєнними подіями, команда мистецької спільноти VivArt, видавництво «Дружко», Центральна міська бібліотека ім. Т.Г.Шевченка, відділ культури департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради за підтримки ПП «Бджола» провели перший етап дев’ятого Всеукраїнського молодіжного літературного конкурсу “VivArt”.

Конкурс «VivArt» – це творча ідея бібліотеки на Шевченка та однойменної молодіжної мистецької спільноти.

Мета конкурсу – сприяти культурному і духовно-естетичному розвитку Придніпров’я та України в цілому, активізувати творчі процеси, згуртувати талановиту молодь, популяризувати творчість обдарованих молодих українських авторів.

Конкурс містить номінації: поезія та проза. Конкурсанти, що увійшли до короткого списку конкурсу, отримають звання фіналіста і право на публікацію в однойменному альманасі.

Для участі в IX Всеукраїнському літературному конкурсі «VivArt-23» подали свої твори 262 учасники з різних міст України: від Дніпра до Закарпаття, Від Харкова до Львова; а також творчі українці, які сьогодні перебувають за кордоном: Польща, Болгарія, Німеччина, Франція та ін.

Вік учасників «VivArt-23» від 14 до 45 років.

Цікаво, що 2023 року серед конкурсних робіт є чимало казок для дітей, а також уперше з’явилися гуморески.

Захід відбувався одночасно наживо та онлайн на платформі ZOOM. До святкування долучилися учасники конкурсу з Києва, Сум, Вінниці, Дніпра та  письменниця, патронеса конкурсу Ганна Багряна (Болгарія).

Міський голова Андрій Білоусов привітав учасників конкурсу й 
вручив подяки всім членам журі 


та грошовий сертифікат від ГО «Бджола» на видання наступного альманаху.




Дякуємо нашим друзям і партнерам – викладачам дитячої музичної школи №5 Лілії Заславської та Олені Неклесі (директорка Тетяна Федченко), поетесі,  вокалістки рок — гурту "Puzzelebox" Анни Іванової за емоційний музичний супровід.

Зараз у журі найгарячіші  та відповідальні днівичитка творів, визначення переможців, підготовка до видання альманаху.

До зустрічі у вересні! Ваша бібліотека на Шевченка!


Немає коментарів:

Дописати коментар