суботу, 10 червня 2023 р.

Книжкова усмішка літа або канікули у бібліотеці

Щоби діткам було не нудно влітку, дорослі вигадують дуже цікаві активності від веселого до корисного: знайомство з новенькими  книжками, квести, подорожі, майстер класи, відпочинок на бібліогалявині тощо. 


Навідаймось і ми до наших кам'янських колег!

Довгоочікувані канікули в 1-і класі (ліцей #37) розпочались у дитячій бібліотеці Соцміста   цікавим квестом "Знання в книгах, книги в бібліотеці". Він викликав купу емоцій, здорового змагання, задоволення від гри. Всі учасники з успіхом пройшли випробування, чим дуже потішили свою вчительку та бібліотекарів. Хоч вони закінчили тільки перший клас, але знають дуже багато та вміють добре читати.


Бібліотекарка презентувала дітям книжки, які вони можуть прочитати влітку, в перервах між прогулянками на вулиці)))


  Літо зустріли з новими книжками в дитячій бібліотеці на Харківській,67
Такі книжкові несподіванки радують і надихають на подальшу роботу.


У центральній міський бібліотеці, що на майдані Калнишевського, суцільний книжковий аншлаг. Промінчики книжкового позитиву отримали від Olha Liashchevska!!
Ви тільки погляньте! Такий книжковий донат від пані Ольги бібліотека отримує майже щомісяця. Вітаємо й трохи заздримо.


Це стало чудовим приводом для зустрічі зі своїми книжковими друзями учнями 2, а класу (ліцей №16).  Діти одразу потрапили в загадкову країну літературних героїв, яких треба було відгадати по електронних листах  за  зовнішністю.  Добре коли онлайн-гра допомагає  впоратися із завданням. Приємно, коли не залишається не відгаданих загадок, а про решту розкаже добра бібліотекарка.



Шахи на канікулах в бібліотеці на проспекті Дружби народів. Бібліотекарки й відвідувачі дякують Олександру Миколайовичу Давидчику за допомогу в навчанні дітей.


Бібліотечний час у бібліотеці  на траві разом з крутими бібліотекарками  залюбки проводять відвідувачі табору  відпочинку «Планета дитинства». Знайомляться з пригодами дівчинки  зомбі Мортіни з книги Барбари Контіні. Тепер діти чекають на продовження історій. Весело грали в «словограй».  Діти дуже полюбляють ігри з літерами та словами, бо вони відкривають перед ними двері в чудовий світ рідної мови. Розгадували загадки. А як побачили бібліотечний намет, радощам не було меж. Всім хотілося відвідати «БІБЛІОТЕКУ» на траві та погортати цікаві книги. Кожен хотів вибрати для себе книгу. Зробили чергу. Гули, як бджоли у вулику…


Після невеликої перерви бібліотекарки відновили  знайомство   з родзинками нашого міста, що навмисно готували для нових друзів - дітей та батьків ВПО. Днями, наприклад, розповіли  історію майдану Свободи, його будинків, пам'ятників, подій, що відбувались на ньому. Після історичного екскурсу всі охоче змагалися  в спортивному  квесті.



Тим часом  на   Бібліогалявині  бібліотекарки бібліотеки на проспекті Перемоги зустрічали вихованців літнього табору "Веселкова країна" (ліцеї № 40). Читали веселі віршики, відгадували загадки, мандрували стежками казкової вікторини "Казка завітала на гостини", грали у рухливі ігри. 




#літо_з_книгою розпочалося у бібліотеці на Чиженка. Відвідувачі  літнього табору (ліцей № 24) охоче мандрували   океанами та морями. Сміливо зустрічались з яскравими мешканцями коралових рифів і з незвичайними морськими істотами, пірнали на величезну глибину разом з кашалотом, читали, малювали, грали, танцювали, гарно провели час.


Літо щойно розпочалося. Попереду стільки всього цікавого.
Слідкуйте за новинами!

Немає коментарів:

Дописати коментар