пʼятницю, 3 лютого 2023 р.

Краєзнавчий мікс на Переможній бібліокухні

На зустрічі, що відбулася  3 лютого, бібліотекарі  ділилися власними краєзнавчими родзинками. 


Кам'янчанка Ганна Трегуб Новоченко презентувала першу свою книжку "Меми війни" або чортова дюжина про  найкумедніші історії війни, що підіймають бойовий дух нашого війська.


В збірці освітлено 13 неймовірних історій про героїчну боротьбу України з російською навалою. Сюжети про "непотопляємий " крейсер москва, про острів Зміїний, непереможну Чорнобаївку, відьмацький Конотоп, циган, що вкрали танк, бджовелін та бойових гусей та ще багато цікавих мемів війни...

В цій роботі вона ілюстратор, автор сюжетів, дизайнер, верстальник, менеджер. Автор текстів Ірина Копистинська з Тернополя.
Краєзнавець Микола Чабан присвятив  чергову книжку Петриківці.


Більшість людей знає Петриківку за славетним петриківським розписом. На жаль, історія самого селища Петриківка ще рясніє «білими плямами».

Нова книжка Миколи Чабана "І в України твоє обличчя. 600 дат і подій з історії Петриківки" побачила світ у видавництві "Ліра".

Відвідали музейну кімнату бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське

Завідувачка відділу бібліографічної та електронної інформації розповіла про краєзнавчі активності, що відбуваються у бібліотеці на Шевченка м.Кам'янське: електронні ресурси, інтерактивні ігри, вікторини, квести, краєзнавчий диктант, авторські пішохідні екскурсії, фотопроєкти тощо.


Познайомились з авторським бібліотечний проектом директорки Кам'янської ЦБС Лариси Денисюк та фотографа Сергія Кіселя "Спокуса читанням: історія міста у світлинах та книгах відтворена бібліотекарями".

Учасники зустрічей завжди активно беруть участь у вікторинах та розіграшах. Цього разу переможці отримали унікальне видання "Повернені шевченківські раритети" "Видавничого дому "Андрій" м. Кам'янське.
І знов книга спрямувала до Павлагораду. Молодці!

На десерт бібліотекарі Новомосковської публічної бібліотеки презентували творчість народної майстрині Миколаївського розпису Анжели Лагоди. І тут не обійшлося без подаруночків: екологічна гра "Еко Мемо" та авторський календар на 2023 рік  від майстрині знайшли своїх господарочок.

До зустрічі у чергову п'ятницю 10 лютого о 9.45 на платформі ZOOM. Говоритимемо про дозвілля бібліотекарів.

Немає коментарів:

Дописати коментар