середу, 1 лютого 2023 р.

Читання вголос – найкращий спосіб заохотити дітей до книги

Першого лютого  саме той день, коли уся світова спільнота читає вголос книжки. І ми не оминули таку можливість.


Дружньою командою (обожнюю спільну співпрацю) відвідали учнів початкових класів Ліцею№31 для того, щоб почитати вголос. Обрали для цього різноманітні книжки. Завідувачка центральної бібліотеки для дітей Тетяна Дорофеєва обрала книгу «Незламні мураші» Лариси Ніцой про мурашиний народ, який жив і горя не знав. Працював. Та якось на нього напали сусідні мурахи. Напали й зруйнували мурашник і щасливе життя. Проте мурашиний народ зібрався на силі й вигнав ворога з рідної землі. Слухали затамувавши подих про втрати, подвиги, кохання та щасливий кінець.

 

Бібліотекарка відділу абонемента бібліотеки на Шевченка Ірина Соболева разом із першачками, Томасом Вогняним, Марі Безстрашної та Віллі-Розумником спрямували курс свого корабля під назвою «Стрімкий» у неймовірні пригоди, де маленькі пірати розкривають таємницю викрадення найбільшого у світі діаманта і отримають за це дійсно королівську нагороду.


Книжку «Банда піратів» написали Жюльєтт Парашині-Дені та Олівер Дюпен, ілюстратор Жером Перісьє.

Пірати подобаються всім, але ж дочитати всю історію прийдеться вже у бібліотеці. А ми чекатимемо!

Ви колись бачили Вчительку, яка бігає по дахах гаражів і бере участь у тарганячих перегонах? Скоріше за все ні. Тоді знайомтеся: Тамарочка Павлівна - найкраща училка на світі. З нею нудьгувати не доводиться.

Бібліотекарка юнацького відділу бібліотеки на Шевченка Лариса Лощенкова разом з веселим письменником Юрієм Нікітінським, відомою художницею та режисеркою мультиплікації Наталією Чернишовою, що намалювала дуже смішні ілюстрації до книжки «Життя та звичайні пригоди Тамарочки Павлівни», поринули  у життя неймовірної вчительки.

Учні другого класу разом з бібліотекарками Тетяною Герасютою та Катериною Молчановою розмірковували для чого потрібні книжки, навіщо читати, чи є книжки у них вдома, які саме, хто їм читає, чи відвідують вони бібліотеку. Після веселої руханки жваво обговорювали оповідання  дитячого письменника з Кам’янського Олега Майбороди «Чому у Зайця довгі вуха». А ви як гадаєте?

Виявляється, діти у цьому питанні обізнані й зовсім не погодилися з версією письменника. Молодці!

Знайомство зі словничком Олега Майбороди"IT - словничок котика Айтика" вийшло корисним. Деякі діти вперше бачили книжку з доповненою реальністю.

Читали, за допомогою QR коду  прослухали продовження казки та виконали завдання.

А тут і дзвоник пролунав. Ураааа. Перерва. Побігли ділитися враження й ми також. 

Тим часом акція ширилась бібліотеками міста. 

Завідувачка бібліотеки - філії №8 Тетяна Гончар познайомила дітей з творами чудової польської письменниці - Аніти Гловінської.
"Для чого потрібні котлети?" та "Дірка в газеті" - книжки про карколомні пригоди шкільної банди шибеників, які ніколи не нудяться.
І діти читаючи ці історії, ані трохи не занудьгували, адже трошки впізнали самих себе.

У бібліотеці-філії №9 учням 1-а класу СЗШ №40 бібліотекарка Лариса Чуйкова читала казку Лесі Вороніної «Товариство безпритульних котів».


Малечу дитячого садку "Мрія" бібліотекарки бібліотеки на Чиженка знайомили із сучасним українським казкарем - Сашком Лірником, твори якого яскраво доводять, що українська казка - це весело, не нудно та ще й неймовірно цікаво...

Свято вдалося. А читання вголос відбуватиметься не лише у свято.

Немає коментарів:

Дописати коментар