четвер, 14 квітня 2022 р.

Історія українки, яка стала французькою королевою…

Щосереди о 15.00 юнацький відділ бібліотеки на Шевченка пропонує всім охочим безплатні кіносеанси. Минулої середи бібліотекарі запропонували до перегляду та обговоренню фільм "Анна Ярославівна" з  історико-публіцистичного циклу "Таємниці великих українців"

.
Анна Київська – прабабуся усіх монархів Європи! Родовід більшості королів, про яких ми будь-коли чули, походить від неї. Серед її нащадків: Марія Стюарт, королева Вікторія і навіть сучасна королева Британії – Єлизавета II. Але чому про легендарну Анну забули? Якою вона була і чому за це поплатилася своїм місцем в історії?

Чому і за яких обставин монарх Франції взяв саме Анну за дружину? Яке  придане дав Ярослав Мудрий видаючи доньку заміж? Як Анна народжувала свого первістка – майбутнього короля Франції Філіпа? Невже інформацію про Анну міг знищити Ватикан? 
Ця українка 10 століть тому була однією з найвпливовіших жінок Європи. Але її ім’я і досі залишається невідомим багатьом у світі, бо більшість інформації про неї було знищено.


Тема так зацікавила наших кіноманів, що наступного разу провідна бібліотекарка відділу абонемента, членкиня Національної спілки журналістів, авторка проєкту "Таємнича Україна" презентує доповідь "Доньки Ярослава Мудрого".

Якщо не мали можливості переглянути  цей фільм разом з нами, дивись тут: Таємниці великих українців. Анна Київська

Немає коментарів:

Дописати коментар