пʼятницю, 16 липня 2021 р.

Бібліотечна педагогіка:день документального кіно

Показ  та обговорення документального  фільму норвезької режисерки Елізабет Аспелін "Карла і Нордал" (2019 р.) перенесли  на територію, більш звичну для дітей,  у дитячий простір БФ "Карітас". Важливо щоб діти були спокійні, почувалися у небезпеці та налаштовані на дискусію.


Керівниця клубу документального кіно Docudays uа Прометей Наталія Бохан почувалася щасливою.


Діти сприйняли фільм чудово, були щирими, відкритими до спілкування. Позитивний настрій шестирічної Карли не лишив їх байдужими.


Вони відкрито ділилися враженнями та згадували власні історії з досвіду спілкування з людьми з інвалідністю. Зворушливо говорили про доброту, допомогу один одному, про терпимість і повагу.


Фільм «Карла і Нордал» розповідає про взаємовідносини Карли, їй шість років, та її старшого брата на ім’я Нордал. Чому вона вважає його водночас старшим і молодшим? Діти бачили як Карла справляється з тим, що має старшого брата з затримкою в розвитку.


Режисерка спостерігала за своїми дітьми протягом зими, показуючи їхнє повсякденне життя, сповнене як складних ситуацій, так і сердечної любові.

Так  мова документального кіно спонукає дітей до роздумів про те, що у світі багато різних людей і всі з них мають право бути щасливими. Навіть правило Незнайки згадали:-"Стався до людей так, як ти хочеш, щоб вони ставилися до тебе». 
Приємно бачити дитину, яка читає...

До зустрічі, наші маленькі друзі. Наступного разу   подорожуватимемо музейною кімнатою бібліотеки на Шевченка. Історія нашого міста не менш цікава й повчальна, а скільки в неї таємниць...

"Бібліотечна педагогіка":спільна програма бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське та БФ "Карітас Кам'янське".

Немає коментарів:

Дописати коментар