четвер, 12 листопада 2020 р.

Засідання клубу документального кіно Docudays ua Прометей: карантинний формат

Карантин карантином, а життя не зупинити. Перша спроба проведення засідання клубу документального кіно про права людини онлайн була вдалою.


Керівниця клубу Наталія Бохан підготувала до перегляду фільм "Колір фасаду синій" українського режисера Олексія Радинського про Флоріана Юр’єва – архітектора, художника, скрипкового майстра, теоретика та поета.


На 90-му році життя йому доводиться опанувати ще одне, цілковито нове заняття. Щоб урятувати свій авторський архітектурний проект – київську «Летючу тарілку» – від перетворення на частину торговельного центру, Флоріан Юр’єв розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників.
Учасники перегляду проводили аналогії з ситуацією в нашому місті. Наводили приклади з пам'ятниками архітектури, Верхньою колнією, будинком на Інституцкій,2 тощо.

Його "Летюча тарілка" була внесена @Міністерством культури та інформаційної політики України до реєстру пам'яток архітектури і монументального мистецтва, а Київською міською державною адміністрацією, в свою чергу, до переліку щойно виявлених пам'яток культурної спадщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар