пʼятницю, 13 листопада 2020 р.

Веб — наркомани:як лікують інтернет-залежність у Китаї

Лікують як, психічний розлад в спеціальних закладах. В останній день тижня в клубі документального кіно Docudays ua Прометей м.Кам'янське дивились і обговорювали документальний фільм "Інтернетзалежний" режисерок Шоші Шлам та Гілли Медалії Ізраїль, США) про життя підлітків у реабілітаційному центрі для інтернет-залежних у Пекіні.



Підлітки гімназії №6 разом з керівницею клубу Наталією Бохан розмірковували над питанням "чим є для них Інтернет: розвагою чи інструментом для роботи, чим загрожує надмірне перебування у віртуальному світі, як сформувати баланс між віртуальним та реальним життям, який дозволить кожному реалізовувати себе без шкоди для здоров’я.




Поки що інтернет-залежність ще не включена до офіційного переліку ментальних розладів (є тільки поправка про залежність від онлайн-ігор). Але у професійному середовищі останні роки обговорюють, як саме класифікувати інтернет-залежність.

У той же час вже кілька років існує діагноз компульсивного, тобто нав’язливого, користування інтернетом. І дослідження стверджують, що 16% людей віком від 18 до 25 років страждають від компульсивного користування мережею. Це означає, що вони проводять в онлайн понад 15 годин на добу.

У фільмі висвітлено як причини, що викликають розлад особистості, так і методи лікування пацієнтів.

Підлітки ділилися думками про власну залежність від інтернету, радилися, чи можна її подолати, а якщо можна, то як. Фільм змусив замислитися, адже дедалі більше людей «присідають» на Інтернет, онлайн-ігри й віртуальну дружбу.


Немає коментарів:

Дописати коментар