неділю, 31 травня 2020 р.

31 травня Всесвітній день блондинок

Білявки, зі святом! Відразу зізнаюсь: «У нас в бібліотеці немає натуральних блондинок і натуральних блондинів теж немає. Є фарбовані блондинки, а натуральних немає ні в прямому ні в переносному сенсі. Зате у нас є світлоголові ... мудрі, добрі, розумні, тобто у них не тільки світлі голови, а й думки та вчинки.



Я запитала у своїх колег: «Які асоціації у вас викликає слово світлий?»


Завідувачка читальниго залу Катерина Молчанова

Завідувачка відділу комплектування та обробки літератури
Наталля Чуфещук

Завідувачка методичного відділу Лілія Шушура

Бібліотекарка юнацького відділу Наталія Бохан

 Завідувачка юнацького відділу Валентина Суха

Білявки бібліотеки - філії №9:завідувачка Людмила Голікова(у центрі), провідні бібіліотекарки Світлана Мутовкина(зправа), Лариса Чуйкова(зліва)

 Завідувачка бібліотеки - філії №3 Юлія Заславська 

Бібліотекарка бібліотеки-філії №3 Валентина Ступак

Провідна бібліотекарка центральної бібліотеки для дітей Тетяна Пісаревська

Заступниця директора по роботі з дітьми,
завідувачка центральної бібліотеки для дітей Тетяна Дорофеєва

"Світлий — це радісний, щасливий, добрий, хороший", - відповів дехто з них. Виходить, світле — це добре, темне — погано. Світлі небеса і темне підземне царство. Божественне диявольський ... Може бути, саме в такій асоціації криється нездоланна привабливість блондинок?
 
А може бути, привабливість світлого волосся в спогадах про прекрасну Афродіту, яка народилася з морської піні з золотим волоссям і білою шкірою — ця богиня була першою «божественною» блондинкою.
Середньовіччя нагородило Єву світлим волоссям (до речі сказати, Ліліт, мати кошмарів, вічна противага Єві, була брюнеткою) і побудувало новий асоціативний ланцюжок: світловолоса — легковажна (піддалася на вмовляння Змія), дурна (довірилася Змію), безтурботна (з'їла плід з Древа Пізнання).

Що ж, такий тип жінок представляє для чоловіків певний інтерес, такі жінки здаються крихкими та слабкими, потребують захисту. Будь-який «справжній лицар» побажає взяти під крило слабке створіння, та ще й світленьке, як янголятко. 
А може бути вся річ у тому, що волосся натуральних блондинок менш схильні до старіння - не тьмяніють, що не грубіють і сигналізують про те, що їхня власниця молода і здатна до дітонародження (завдяки генетичному відтінку MC1R, яка не відтворюється штучно, тут хімія безсила). Зрозуміло, будь-який чоловік віддасть перевагу саме такій жінці, а не тій, чиє волосся кричать про старість, що підступає. Як Вам така версія?

У доісторичні часи смертність серед мисливців на шаблезубих тигрів і мамонтів була дуже висока, що призводило до явного браку чоловіків. Насправді, залишатися чоловіками було дуже навіть непогано, враховуючи широту вибору. Але вибирали вони найчастіше блондинок.

Канадський антрополог Пітер Фрост вважає, що подібний вибір був пов'язаний з тим, що блондинки просто були куди як помітніше на загальному тлі. Помітність, ніжність, незахищеність слабких блондинок (які, з усім тим, на перевірку виявляються зовсім не такими крихкими, як кришталева чарочка) призвели до того, що їх відзначили персональним святом.
31 травня, в останній день весни, відзначається Всесвітній день блондинок. Це свято ще раз підтверджує те, що підсвідомо знали наші далекі предки: блондинки більш пристосовані до виживання, ніж їхні різнокольорові подруги.

Блондинки успішніші в житті, вони краще влаштовуються, чутки про їхню дурість сильно перебільшені.

І звідки у «дурних» блондинок свій, власний Всесвітній день? У «розумних» брюнеток і «сексуальних» шатенок такого немає. Так що праві були доісторичні мисливці на шаблезубих тигрів, вибираючи блондинок. Вони дійсно краще виживають і вміють це робити з властивим тільки їм блиском блондинок до виживання.
Запозичено тут:
http://www.ok-magazine.ru/oktop10/39267-top-10-filmov-s-blondinkami

Немає коментарів:

Дописати коментар