четвер, 23 квітня 2020 р.

9 професій, які будуть шалено популярними після завершення пандемії коронавірусу


Після закінчення пандемії фахівці з ринку праці прогнозують попит на деякі професії, які до недавнього часу не дуже були популярні. Кого шукатимуть незабаром роботодавці.



1. АНТИКРИЗОВИЙ МЕНЕДЖЕР
Професіонали цього напрямку будуть потрібні і під час кризи, і після неї. Експертів, здатних проаналізувати стан бізнесу, виявити сильні та слабкі сторони, побудувати шлях виходу з критичної ситуації і реалізувати його – дуже мало. Найчастіше це будуть зовнішні експерти, оскільки на всі компанії їх не вистачить.

2. ЕКСПЕРТ З HR-ТРАНСФОРМАЦІЇ
Ринок праці вийшов з постійного застою і зараз відбувається його трансформація. Бізнесу будуть життєво необхідні фахівці, здатні зорієнтувати керівництво щодо дій з персоналом: кого звільнити, кого найняти, чого і як навчити персонал, які умови і організацію праці варто запровадити. Важливий тут буде і фактор включення IT-рішень для таких систем.

3. СПЕЦІАЛІСТ З ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ
Уже навіть найконсервативніші власники компаній замислюються над тим, які функції можна перенести в віртуальне середовище. Так і відбуваються перші кроки на шляху до цифрової трансформації, відповідно, потрібні будуть люди, здатні підказати, який крок зробити наступним.

4. ПРОГРАМІСТ
Цілком передбачувано, що спроби перейти в цифрову сферу викличуть сплеск інтересу до програмного забезпечення. Багато компаній спробують створити власний цифровий продукт, інші виберуть уже наявні платформи, але в будь-якому випадку розробники ПЗ будуть потрібними.

5. ЕКСПЕРТ З BIG DATA
Зростання оцифровки бізнесу призведе до різкого зростання банків даних, які потрібно обробляти. Це збільшить попит на фахівців, які вміють працювати з масивами даних.

6. ОРГАНІЗАТОР ТРАНСЛЯЦІЙ
Карантин в один момент викликав хвилю популярності для сервісів відеоконференцій. Але варто врахувати і таку сферу, як шоубізнес – постійно на YouTube концерти давати буде невигідно. Саме тому зросте потреба в організаторів шоу з тривимірними зображеннями, доповненою реальністю й іншими цифровими формами контенту.

7. КОНСУЛЬТАНТ З КІБЕРБЕЗПЕКИ
Інтерес до цифри й освоєння нових сервісів змусить освоювати нове. Але багато хто відчуває розгубленість у таких випадках, тому потрібна буде людина, здатна просто пояснити, як поводитися у віртуальному середовищі і консультувати з питань кібербезпеки.

8. ОПЕРАТОР CALL-ЦЕНТРУ
Ця професія буде забезпечувати зв’язок між користувачами практично у всіх галузях. Тим паче, що більшість бізнесів можуть перейти з офлайну в онлайн, тож обробляти замовлення точно буде кому!

9. ПОМІЧНИК З ДОГЛЯДУ
Мабуть, чи не єдина професія, не пов’язана з технологіями – соціальний працівник. Пандемія завдала шкоди здоров’ю багатьох людей похилого віку і пацієнтів з хронічними захворюваннями. Тому в країнах з високим рівнем життя явно буде висока потреба у помічниках по господарству, доглядальницях і нянечках.

Джерело:

http://vsviti.com.ua/interesting/society/113431?fbclid=IwAR0jo9NiWoLOoJXbirSZskkP0UtKhxr05pIp_Xxmty3eJCg5OGIidLEdm-k

Немає коментарів:

Дописати коментар