середу, 11 вересня 2019 р.

Рослини в інтер'єрі бібліотеки:дифенбахія

Яскрава й приваблива дифенбахія з розкішним смугастим листям зовсім недавно з'явилася в юнацькому відділі бібліотеки на Шевченка м.Кам'янське. ЇЇ вже дорослою рослиною подарувала наша читачка Валентина Опанасівна Пустовойт.



Дифенбахія хоч і володіє сильною позитивною енергією, але їй тісно в міській квартирі. Ця рослина принесе велику користь в офісі, в робочому кабінеті, у великій аудиторії. Саме для бібліотеки.






Це тропічна рослина з м'ясистим листям крім того, що приносить естетичне задоволення відвідувачам бібліотеки, також відмінно озонує повітря, контролює вологість, здатне позбавити приміщення від пилу і деяких отруйних хімічних елементів. Вважається, що рослина допомагає при алергії.



Горщик з рослиною корисно ставити в приміщенні, де багато комп’ютерів – красиве рослина здатна «відтягувати» на себе частину шкідливого випромінювання моніторів.

Відома ще одна унікальна властивість дифенбахії прогнозування погоди. Якщо на кінчику листа з'явилась крапелька вологи — у найближчі день-два обов’язково піде дощ.

Так що відтепер у нас є власний гідрометеоцентр.




Квітка дифенбахія була названа на честь старшого садівника ботанічного саду в палаці Шенбрунн у Відні Йозефа Дифенбаха за його величезний вклад у нову планіровку парку.

Пишність забарвлення листя і дивовижна симетричність форми листової пластинки не мають собі рівних в усьому рослинному світі. Навіть у похмурий день рослина створює відчуття світла і тепла.

Відноситься вона до вічнозелених чагарників, тому і взимку її листя зберігають соковитий колір і радують око.

Валентина Опанасівна розповідала що, в умовах квартири дифенбахія вкрай рідко цвіте, але просила не хвилюватися з цього приводу тому, що її квіти не мають якоїсь естетичної цінності - в порівнянні з листям вони дуже непоказні.




А все ж таки хочеться подивитися на її цвітіння. Може дочекаємося?

Немає коментарів:

Дописати коментар