пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

День в історії Кам'янського

8 вересня 1761 р. у  Кам'янському стався селянський бунт, викликаний злочинами, що учинені писарем Кодацької паланки Лук'яном Порожнім щодо місцевих селян.

8 вересня 1896 р. відбулося урочисте оголошення нагород експонентам XVI Всеросійської промислової та художньої виставки в Нижньому Новгороді. 
Дніпровський завод в Кам'янському увійшов в число 255 нагороджених, які отримали найвищу нагороду - право зображення державного герба на своїх виробах, вивісках і рекламі.

8 вересня 1913 р. у  Кам'янському урочисто відзначено 25-річний ювілей Дніпровського заводу та  діяльності його директора-розпорядника Ігнатія Ігнатовича Ясюковича.
Програмою святкування передбачався молебень в церкві, народне гуляння, збори в Народній аудиторії, виконання оркестром Російського Народного Гімну, Бельгійського Народного Гімну та Ювілейної увертюри. 
Далі мало відбутися читання адрес і привітань, а також повідомлення, що службовцями Дніпровського Товариства зібраний капітал в 120 тис. рублів для стипендії імені І. І. Ясюковича.

Немає коментарів:

Дописати коментар