понеділок, 11 листопада 2013 р.

Навчальний візит до Закарпаття.

У рамках навчальних візитів програми “Бібліоміст” та обміну досвідом роботи бібліотек-партнерів програми, з 5 по 7 листопада на Закарпатті побувала делегація бібліотекарів з 12 областей та АР Крим. 

Представник "Бібліомосту" Наталія Новакова та регіональний представник Андрій Вишняк
Від Дніпропетровської області побувала на Закарпатті заступник директора Дніпродзержинської ЦБС Тетяна Дороніна.


Програма навчального візиту передбачала зустріч з керівництвом управління культури Закарпатської ОДА та керівництвом ОУНБ ім. Ф.Потушняка, ознайомлення з досвідом інноваційних послуг та реалізації проекту “Публічні бібліотеки – мости до е-урядування”

Директор ОУНБ Людмила Григаш


Мар'яна Григаш



























 знайомство з досвідом роботи Перечинської центральної районної бібліотеки по проекту “Майбутнє варто планувати”, що реалізується у партнерстві з благодійним фондом “Центр громадських ініціатив” за фінансової підтримки програми “Здоров’я жінок України”.

 Колектив Перечинської центральної районної бібліотеки
Зацікавив учасників делегації і досвід діяльності бібліотеки-філії с. Раково Перечинського району, зокрема, реалізація проекту “Громада+бібліотеки+влада=чисте довкілля”.

зав. бібліотекою с. Раково

Не менш цікавим був для гостей Закарпаття досвід Виноградівської ЦРБ по створенню інформаційно-туристичного центру на базі бібліотеки та досвідом реалізації проекту “Громадська взаємодія”. 


Вашкеба К.Г. – директор Виноградівської РЦБС
Знайомство з бібліотеками Виноградівщини було продовжено у бібліотеці-філії с. Олешник, де діє проект, спрямований на надання допомоги місцевим фермерам у розвитку їх бізнесу.

Зустріч у с. Олешник
Іршавська ЦРБ запропонувала учасникам візиту свій досвід по наданню різнопланових інноваційних послуг особам літнього віку та навчанню цієї категорії основам електронного урядування, а також досвід співпраці бібліотек з релігійними громадами.

Зустріч у м.Іршава
Програма візиту завершувалась в Ужгородській центральній міській бібліотеці знайомством з досвідом роботи з неформальними молодіжними об’єднаннями.

Директор Ужгородської центральної міської  бібліотеки

Хлібом та сіллю


 веселою музикою та дружньою посмішкою гостинно зустрічало гостей Закарпаття

















Окрім, вивчення досвіду роботи бібліотек, учасники мали змогу проїхатися мальовничими куточками Закарпаття



 відвідати Ужгородський замок та прогулятися старою частиною міста







Немає коментарів:

Дописати коментар