суботу, 9 березня 2013 р.

Іду з дитинства до Тараса.

Готуючись до ювілею Т. Г. Шевченка , бібліотека - філія №4 зробила змогу залучити дітей до читання творів поета та  книжок про його життя . 


В листопаді , грудні , січні , лютому бібліотекарі знайомили учнів 3 - 5 класів НВК № 13 з невеличкими творами про життя поета : К. Гриневичевої "Калинова хатинка", Г. Комарової "Тарас Шевченко " , В. Скомаровського "Тарасові птиці", Л. Храпливої "Вірші про Тараса" та інш.
Напередодні шевченківських днів  підготували і провели свято "Іду з дитинства до Тараса". В ньому взяли участь учні 5 А класу НВК № 13, а також були присутні завуч цього закладу Зайва І.П. і класовод Бузоверя Д. Ст.
Прониклива  розповідь бібліотекарів , відеоряд (уривки з кінофільмів "Т. Шевченко "і "Заповіт") дали змогу бути присутніми на хрещенні малого Тараса , бачити як він ходив шукати залізні стовпи , які підпирають небо . А велика драматична майстерність акторів  Богдана  Ступки і Сергія Бондарчука допомогли дітям відчути особистість поета , людини .
Учні натхненно декламували вірші .


 Бібліотекарі познайомили з найціннішими екземплярами , присутніми в фонді бібліотеки : "Мистецька спадщина Т. Шевченка" в 4-х томах, "Шевченкіана Придніпров'я" , різними виданнями "Кобзаря".


Відкривали і завершували свято піснями на вірші поета : "Реве та стогне Дніпр широкий" та "Зоре моя вечірняя , зійди над горою".
Запитали дітей : "Чому поет Т.Г.Шевченко вічний ?". "Тому ,що ми про нього згадуємо." - була відповідь.

Немає коментарів:

Дописати коментар