четвер, 7 березня 2013 р.

Літературний ранок, присвячений Міжнародному жіночому дню 8 Березня у бібліотеці - філіалі №5.

Мама! Чи є на світі слово більш прекрасне й ніжне?
У матері добрі і ласкаві руки, найвірніше й найчутливіше серце –
В ньому ніколи не згасає любов,
Воно ніколи не залишається байдужим.
І скільки тобі не було років –
Пять чи пятдесят, - тобі завжди
Потрібна мати, ЇЇ ласка, її погляд.
Чим більша твоя любов до матері,
Тим світліше й радісніше життя.

Таким епіграфом розпочала літературний ранок завідуюча бібліотекою Юлія Задорожня. Захід проходив в молодшій групі ДДПС.Святковий настрій допомогли створити різнобарвні повітряні кульки, якими діти прикрасили учбовий зал.


Міжнародний жіночий день має давні традиції. Виявляється, його відзначали ще в Стародавньому Римі як матрони, так і їхні рабині. Перші отримували подарунки від чоловіків, другі - вихідний. І ті, й інші вирушали до храму Вести - хранительки домашнього вогнища. Дійство мало величезне значення, оскільки жіноцтво утверджувало свої принципи.
У слов’ян вкоренилась інша традиція - святкувати День матері (який, до речі, нині активно пропонують нам як альтернативу свята 8 березня). У ті далекі часи жінки навіть подумати не могли, що обмежуються їхні права. А права слабкої половини людства тоді, як відомо, зводилися виключно до обов’язків материнства та збереження домашнього вогнища.Згодом і ці традиції відійшли у минуле. 8 березня 1857 року кілька сотень робітниць текстильних та взуттєвих фабрик Нью-Йорку провели страйк і демонстрацію - вони вимагали 10-годинного робочого дня, поліпшення умов праці й однакової з чоловіками заробітної платні. Як і передбачалося, поліція розігнала демонстранток. Що в цьому дивного?! Однак страйкарі й не думали здаватись - об’єдналися в профспілку. На честь цих подій на міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені 1910 року виступила Клара Цеткін...Про все це розповідала дітям Юлія Вікторівна. Олександрова Вєра та Пічурнік Шура приймали активну участь у декламуванні віршів про маму.

 Наприкінці класний керівник видала всім олівці та папер. Темою урока малювання була весна, квіти, мама. 
  
Найкращі малюнки для найкращих матусь.

1 коментар:

  1. Пусть первый подснежник
    Подарит Вам нежность!
    Весеннее солнце подарит тепло!
    А мартовский ветер подарит надежду,
    И счастье, и радость, и только добро!
    Подарок красивой женщине. Пройди по ссылке. http://media.otkritka.com/images/7280dcaf86bb3db66c15ad106c2bf2f4.swf

    ВідповістиВидалити