пʼятницю, 22 березня 2013 р.

У Держкомтелерадіо придумали, як заманити українців у бібліотеки.

 Держкомтелерадіо України підготував Концепцію Державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014 – 2018 роки. Відповідний проект урядового розпорядження та пояснювальна записка до нього розміщені на сайті Комітету.
Згідно із проектом, метою прийняття програми має стати відродження соціальної ролі вітчизняної книги через популяризацію української видавничої продукції, читання як процесу культурного, духовного, професійного та інтелектуального збагачення людини.
Як зазначають розробники документу, реалізація цих заходів гарантуватиме швидке й динамічне зростання конкурентоспроможності України як європейської держави в усіх сферах її діяльності.
Фахівці Держкомтелерадіо проаналізували декілька варіантів розв’язання зазначеного завдання, зокрема - європейську, американську та пострадянську моделі розвитку видавничої галузі. Досвід іноземних держав показує, що найефективнішим способом популяризації усього спектру українського книговидання є прийняття відповідної програми на державному рівні.
Концепцією пропонується здійснювати моніторинг читацького попиту, пропагувати вітчизняну друковану продукцію у спеціальних телерадіопрограмах, рекламних роликах тощо. Серед дієвих заходів по стимулюванню галузі також зазначена модернізація державних поліграфічних підприємств, розширення і удосконалення мережі книгорозповсюдження, активізація участі вітчизняних видавців у міжнародних виставкових заходах. Книги рекламуватимуться посередництвом не лише засобів масової інформації, але й за допомогою різноманітних публічних заходів – літературних зустрічей, читань, та навіть розміщенням інформації на зовнішніх носіях – бігбордах, сітілайтах тощо.
Очікується, що ці заходи дозволять збільшити наклад книжкової продукції, відвідуваність бібліотек та захистять вітчизняний ринок від напливу контрафактних видань.

Немає коментарів:

Дописати коментар