суботу, 16 квітня 2016 р.

Бібліотечний десант в гімназію.

Другий рік поспіль в квітні Центральна бібліотека для дітей бере участь в Дні науки в гімназії №11.На запрошення заступника директора гімназії з наукової роботи Черкасової Т.В. бібліотекарі ЦДБ провели заходи з цільової програми "З Україною в серці".
Першою провела літературну мандрівку "Машиною часу до старого Кам'янського" Табакова І.М.



 Учні 7а класу помандрували у село, перша письмова згадка про яке відноситься до 1750 року.Від "Опису Катеринославської єпархії" Феодосія Макарієвського веде відлік часу історія нашого міста.З книги Н.Буланової "Кам'янські етюди в стилі ретро"дізналися про три версії походження назви села Кам'янське, про козацькі зимівники,замальовки сільського життя і тернистий шлях до міста.


З книги М.Чабана "Мандрівки старим Кам'янським"довідалися про конкурс краси,що пройшов в нашому місті на початку ХХ століття,почули цікаву інформацію про перші гімназії і кіно наших бабусь.
В краєзнавчу подорож "Нові адреси на мапі нашого міста"відправилися учні 9 а класу разом з Дорофеєвою Т.В.


Нові назви вулиць і проспектів з'явилися в нашому місті після рішення міськвиконкому від 19.02.2016 року.Учні дізналися про останнього кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського, ім'ям якого названо майдан в центрі міста, на якому знаходиться Центральна бібліотека для дітей.Майдан Героїв,проспекти Свободи,Гімназичний, Т.Шевченка, В.Стуса - такі нові назви тепер прикрашають топоніміку нашого міста в центральній частині.Проспекти Героїв АТО, Наддніпрянський,І.Франка є тепер в лівобережній частині міста.До цих нових назв ще доведеться звикати юним містянам, які живуть в епоху змін.


Віртуальну мандрівку "Сім природних чудес України" провела для учнів 6а класу Ревко Л.А. Загальнонаціональна акція «7 чудес України» була започаткована Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» у 2007 році.Ця акція стала найрезонанснішим та найуспішнішим проектом у галузі популяризації вітчизняного туризму. За результатами акції у 2008 році країна визначила "7 природних чудес України",переможцями якого було визнано Подільські товтри,озера Світязь і Синевир,гранітно-степове Побужжя,Дністровський каньон, заповідник Асканія-Нова і Мармурова печера в Криму.



Такі зустрічі з гімназистами стали у нас доброю традицією, яка буде тривати і надалі.

Немає коментарів:

Дописати коментар