неділю, 3 квітня 2016 р.

День Андерсена.


"Казки... блискуче, краще в світі золото, те золото, що блищить вогником в дитячих очках, дзвенить сміхом з дитячих вуст і вуст батьків".
Г.Х.Андерсен
Напередодні дня народження Великого казкаря, улюбленого письменника дітвори – Г.Х.Андерсена бібліотека-філія №7 провела цікаву літературну мандрівку до країни казкових героїв з учнями 4-х класів СШ № 44.


Діти із задоволенням взяли участь у вікторинах «Золоте намисто казок Андерсена» , грали в гру "Упізнай героя", яка визвала у них жвавий інтерес і показала обізнаність учнів . Школярам було дуже цікаво згадувати героїв прочитаних казок. Вони переглядали книжечки з виставки, яку ми для них  підготували, створили власну виставку малюнків до творів казкаря..  Залюбки розгадували загадки та кросворд за казками. 


 Цікавою стала для них гра «Казкова математика» та конкурс «Що треба зробити, щоб…» (наприклад щоб у Русалоньки з’явилась пара струнких ніг, або щоб брати перетворилися із лебедів у принців та ін..)


В казках існують не тільки чарівники, але й чарівні речі. Багато емоцій викликав конкурс «Чарівні речі з казок Андерсена».


 В казках Андерсена добро і любов перемагають, його твори викликають роздуми про щось цінне і вічне.
Письменник спеціально нікого не повчає, нічого не проголошує, він просто веде по своїй казковій країні і спонукає думати й спостерігати.

Немає коментарів:

Дописати коментар