суботу, 23 квітня 2016 р.

В бібліотеці розповідали про культуру та безпеку.

В бібліотеці - філії №6 пройшов урок по "Безпеці життєдіяльності" для учнів НВК№7.
Ми живемо в дуже непростий час.  Важливо навчити дитину безпечної поведінки на вулиці і вдома.
Хочу поділитись з вами своєю чудовою знахідкою і розказати про книжку , яка буде цікава і корисна для  молодших школярів - розповідала завідуюча філіією Лариса Польська.


Під обкладинкою тоненької «Книги про культуру і безпеку» Юлії Каспарової зібрано безліч історій на всі випадки життя — починаючи від того, як правильно лазити по деревах і закінчуючи розповіддю про те, що робити при нападі терористів.


Герой більшості історій — допитливий Малюк, дізнається, чому не можна стрибати з гойдалки, самому лазити в підвал будинку, їсти незнайомі ягоди в лісі чи пробувати ліки з домашньої аптечки тощо.
Дуже важливі, як на мене, історії про те, чому не можна довіряти незнайомим дорослим.  Звичні казки про Червону Шапочку та Вовка і сімох Козенят розповідаються на новий лад, вчать дитину, що потрібно казати і робити, щоб не потрапити в біду.
А ще тут є інструкція про поведінку в зоопарку (на дитину бажано одягнути яскравий одяг, до руки прив’язати повітряну кульку, щоб малюка було добре видно в натовпі; також потрібно навчити дитину, що робити, якщо вона загубиться).
Найдивовижніше для мене, що ці непрості речі написані легко та цікаво, і сприймаються дитиною не як нудні настанови. За це великий респект автору - продовжила Лариса Григорівна.
Бібліотекарі підготували книжкову виставку та огляд літератури "Твоя служба безпеки".

Немає коментарів:

Дописати коментар