вівторок, 26 квітня 2016 р.

Квітнева школа методистів.

20 і 21 квітня на базі Центральної Бібліотеки міста пройшла чотирнадцята квітнева школа для методистів бібліотек Дніпропетровської області на тему «Організаційно-методична робота: складові успіху в умовах викликів сучасності». Два дні підряд переймали досвід роботи нікопольських бібліотекарів представники 36 населених пунктів нашої області.

 
На початку семінару до бібліотекарів області звернулись заступник міського голови Ольга Коник, начальник відділу культури та туризму Лариса Білоцерківська, ініціатор та організатор квітневої школи методистів, завідуюча відділом наукової організації та методики бібліотечної роботи ДОУНБ Ірина Луньова, директор КЗК «ДОУНБ» Надія Тітова. 


Далі перейшли до насиченої програми квітневої школи. На гостей з різних куточків області чекали консультації фахівців, обмін досвідом, робота з інноваційними технологіями, участь у творчих конкурсах, екскурсі до краєзнавчого музею, могили кошового отамана війська запорозького Івана Сірка та визначними місцями міста Нікополя.
21 квітня  відбувся круглий стіл-дискусія «Роль  методичної служби у реформуванні бібліотечної галузі в умовах адміністративно-територіальної реформи». Модераторами були Н. М. Тітова, директор КЗК «ДОУНБ», та Т. О. Абраїмова, заступник директора з наукової роботи КЗК «ДОУНБ».
Від Дніпродзержинської ЦБС на квітневій школі була присутня методист Лілія Шушура.


Потім була робота в групах. Методисту Дніпродзержинської  ЦБС з групою дісталося завдання «Нікопольські зустрічі: бібліотека в житті мешканців міста». Це було експрес-опитування на вулицях м. Нікополя. 


Закінчилась школа для методистів ворк-шопом «Я – методист», який провела Н. В. Спаріхіна, завідуюча відділом методико-соціальної роботи та  сприяння соціалізації молоді КЗК «Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова». 

  
  Зустріч методистів області залишила в серці кожного учасника заряд енергії на цілий рік. 

Немає коментарів:

Дописати коментар