вівторок, 5 квітня 2016 р.

10 книг, які варто прочитати у квітні.

Квітень обіцяє теплу погоду, весняне повітря та хороший настрій. Найголовніше цього місяця – насолодитися справжньою весною, пошукати нових ідей та знайти душевний спокій. Це все можна шукати в книгах. Для вас невеличка яскрава підбірка книг на квітень для відпочинку в парку або читання в довгоочікуваній дорозі до красивих куточків світу.

1. Ентоні Дорр «Все те незриме світло»

1

Ніколи ще книги про війну, таку важку й безжальну, не були написані так легко. У книзі ви знайдете чесні людські переживання не перенасичені зайвим трагізмом. Це історія про жорстокість, батьківську любов, життя в умовах війни та взаємне кохання, якому через війну збутись не судилось.

2. Андреас Штайнгьофель «Середина світу»

2

Суспільство насправді зовсім не таке, яким ми його собі бачимо. Якщо дитина справді особлива, її це суспільство переламує. Як залишитись особливим і втриматись в цьому світі, як його усвідомити  та яка ціна людської особливості ви дізнаєтесь з книги. Видання повне надзвичайних і оригінальних ілюстрацій.

3. Фені Флегг «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»

3

Читаючи, можна загубитись в часі та немов опинитись серед величезної сім’ї героїв книги. Велика депресія, Ку-клус-клан, расова дискримінація та людська доброта, сміливість простих людей та сила людської дружби, описані в книзі, допоможуть усвідомити важливість людського життя та сильних почуттів.

4. Антуан де Сент-Екзюпері «Планета людей»

4

Читайте про вміння вирішувати проблеми, організовувати своє життя та творити людське життя щирим та чесним. Історія захоплює, читається на одному подиху та змушує задуматись над способом власного мислення, глянути на свої проблеми під іншим кутом.

5. Василь Шкляр «Чорне сонце»

5

Пам’ятай, що українське – найближче серцю, найцікавіше розуму. Читай у цій книзі про таку Україну, якою ти напевне ніколи не зміг її побачити. Українцям притаманні символізм та віра у святе і грішне одночасно. Нині доба нових героїв та абсолютно несхожою української літератури.

6. Марія Матіос «Солодка Даруся»

6

Чекаючи на майбутню екранізацію історії, українці масово перечитують «Солодку Дарусю». Історія українського села, надзвичайно важкий життєвий шлях героїв, неочікувана розв’язка та напруга в кожному рядку – все це шукайте в книзі Марії Матіос, яка вміє писати, поєднуючи чесне і справжнє з містичним.

7. Харукі Муракамі «Привиди Ленсингтону»

7

Додайте ще містичних історій до свого весняного списку книг. Містичні істоти в оповіданнях Муракамі описані дуже детально і абсолютно без страху. Страх лише в нашій уяві, тож пора з ним боротись, а герої японського автора можуть стати прикладом для цього. Книга читається за декілька годин, тож вона ідеальна для подорожі потягом.

8. Ольга Фреймут «Де їсть і з ким спить Фреймут»

8

Дебют популярної української журналістки як письменниці. Книга, яка має послугувати мандрівником не просто розкаже про місця, вона навчить ці місця відчувати. Автобіографія і емоції, роздуми, ідеї, поради – це коктейль з цікавого та корисного. Ця книга не навчить жити, але підштовхне до змін у житті.

9. О.Генрі «Дороги, які ми обираємо»

9

Цикл оповідань про історії з життя, котрі мають неочікуваний фінал. Книга не може залишити читача байдужим, кожну історію треба приміряти на себе. Що дасть книга? Вона робить світ добрішим, вчить читача думати над помилками, йти на самопожертву, співчувати та розуміти.

10. Кері Сміт «Знищ цей щоденник»

10

Не можна сказати, що таке видання збагатить вас розумово або навчить нового, але з ним точно можна гарно порозважатись. Сюди цілий місяць можна виплесквати негативні емоції, тут можна не хвилюватись через зіпсовану сторінку (радше навпаки). Запропонуйте видання як спільну розвагу молодшому баратику або сестричці – вони будуть в захваті.

 http://inspired.com.ua/books/10-april-books/#comment-4668

Немає коментарів:

Дописати коментар