четвер, 21 квітня 2016 р.

Презентація книги Ніни Циганок «Війна очима дітей війни» пройшла в Центральній бібліотеці Дніпродзержинська.

20 квітня  у читальній залі Центральної міської бібліотеки для студентської молоді міста  пройшла презентація книги відомого в Дніпродзержинську  історика, ветерана музейної справи Ніни Олександрівни Циганок «Війна очима дітей війни».


Книга «Війна очима дітей війни» - це історико – краєзнавча збірка, в  якій переважна більшість - авторські спогади та  історико - публіцистичні нариси Ніни Олександрівни, а також спогади інших «дітей війни» , де вона є автором проекту та редактором. Збірка побудована таким чином, що в ній охоплені всі періоди минулої війни: життя в евакуації та в окупованому місті, визволення Дніпродзержинська та його відбудова.


Слід зазначити, що на презентації приймали участь ветеран війни , полковник у відставці П.Ф. Деменніков,ветеран педагогічної праці О.Ф. Передиста, яка проникливо читала  свого вірша «В моїм житті була війна».
Основна мета книги – передати молодому поколінню, наскільки війна є страшним лихом для всіх, особливо для дітей.
Книга є черговим підтвердженням того, що найнезахиснішими і найвразливішими в час війни є саме діти. Іхнє дитинство безповоротно гине, йому на зміну приходять біль, страждання, втрати рідних і близьких.
Ведуча презентації, завідувач абонементу Тетяна Некрасова, у підсумку зазначила, що актуальність книги «Війна очима дітей війни»  незмірно зростає сьогодні. Минуло більш, ніж 70 років після закінчення Другої світової війни, а вибухи знову порушують спокій та мир на святій українській землі. І знову гинуть ії захисники, знову сиротіють діти. «Такій захід  є зразком педагогіки, направленої на національно – патріотичне виховання учнівської молоді».


Тетяна Іванівна дала високу оцінку відносно ролі книги, яка спонукає старше покоління на власні спогади та порівняння долі дітей минулої війни з долею сучасних дітей Сходу України, на очах у яких гинуть їх рідні та близькі, руйнуються їх школи. Висновок презентації: «Витримали ми – батьки і діти минулої війни, вистоять і нинішні покоління. Український народ непереможний !».

Немає коментарів:

Дописати коментар