пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

День сміху в бібліотеках.

Сьогодні День сміху  або День дурнів.Звичай жартувати і обманювати один одного саме цього дня виник досить давно. Тому сьогодні існує багато суперечок стосовно витоків цього свята. За одними джерелами, історія Дня сміху бере свій початок ще з міфу про викрадення Прозерпіни, дочки богині Деметри, володарем підземного царства Аїдом. Говорять, що дівчина кликала на допомогу, але ці звуки виявлялися оманливими.
Інше джерело говорить про те, що римляни щиро шанували божество сміху Risus, а відбувалося це після весняного рівнодення (23 березня).
За іншою версією, День сміху виник як результат перенесення дати святкування європейського нового року, який раніше відзначали наприкінці березня.
Історія доводить, що звичай жартувати, обманювати та веселитися цього дня був, є та, мабуть, і буде і в інших країнах світу: Данії, Швеції, Норвегії, Франції, Австралії, США, Індії і звичайно в Україні.
 Історія свята це, звичайно, важливе питання, та головне цього дня не забути пожартувати зі своїми друзями, створити справжню атмосферу свята для своїх знайомих, подарувати усім навколо гарний настрій, позитив і енергію.
Ось і бібліотекарі підготували для своїх читачів багато сюрпризів.
Бібліотекарі філії №4 отримали нову книжку Аліни Артюх "Поезії Рудої Киці"і відразу в неї закохались.


Чарівні поезії з витонченим гумором авторка писала поки підростала донечка .Назва книжки говорить про любов поетеси до котів. Видання містить не лише поезії авторки , а й її кумедні малюнки у кращих українських традиціях. От бібліотекарі і вирішили обов'язково познайомити з ним своїх юних читачів -учнів 3б класу НВК №13 , які 1 квітня, в День сміху, завітали в бібліотеку. 


Бібліотекар з насолодою читала , а діти сміялись від душі. Бо як може не сподобатись книжка , авторка якої признається :"Я й сама дитина. ВІдчуваю себе років на 7. Я лише граю роль дорослої". 
 Гумор – це не просто сміх, це - сміхотерапія! Дейл Карнегі, який вчив людей мистецтва спілкування та досягнення успіху, склав таку ціну усмішці: вона нічого не коштує, а дає багато. Вона збагачує тих, хто її отримує, і не збіднює тих, хто її дарує. Вона триває лише мить, але пам’ять про неї може лишатися назавжди. От і учасниці клубу "Позитив+" зібралися в бібліотеці-філії№4 першого квітня, щоб жартами, кумедними оповідками, байками у колі однодумців відзначити День сміху. 


Ольга Андріївна згадувала різні смішні випадки з власного життя, Марина Іванівна частувала присуттніх  анекдотами. Та хіба можна переповісти все? Сміялися щиро, досхочу.  . Кожному було чим порадувати товаришок. Час спливав непомітно, а на обличчях цвіли усмішки. Отже все гаразд і ми маємо надію на краще. Недаремно у благородному місті Габрово на всесвітньо відомому будинку сатири і гумору викарбувано девіз: «Світ вцілів – бо сміявся». Безперечно, сміх дуже важливий, і ми самі сьогодні в цьому переконалися.
                                                "Сміх людський - чудесна  штука!
                                                Він - мистецтво  і наука,
                                                Він в житті  і  для життя."

Під  таким девізом  в бібліотеці - філії№9 пройщло чергове засідання  клубу "За  покликом
душі".

 

Працівники бібліотеки  підготували  книжкову виставку "Майстри  посмішки", історичну подорож "День гумору , день сміху - 1 квітня ", огляд літератури "Смійтесь, друзі, на здоров'я".
Член клубу Надія Федорівна Тилик надала інформацію  про значення  сміхотерапії в житті
людини, виставила  свої позитивні  картини та читала свої гуморески.

 


Сміх продовжує життя , тому атмосфера гумору та сміху вирувала весь  вечір. Усі присутні читали свої улюблені гуморески , розповідали  анекдоти , веселі випадки  з життєвого  досвіду.
Заверщилися посиденьки  чаюванням.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар