вівторок, 26 квітня 2016 р.

Чорнобильській катастрофі - 30 років.

Людство прагне Всесвіт осягнути.
І себе у ньому зрозуміть.
А тривожне „ бути чи не бути?”
Страшно над планетою висить.
На землі, у домі вселюдському,
Протиріч і негараздів тьма.
Будьмо,люди, обережні в ньому.

Іншого житла у нас нема.

У зв’язку з 30-ю річницею аварії, що сталась 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, та з метою збереження живої пам’яті про цю катастрофу і самовідданих людей, які втратили своє життя й здоров’я в рукотворному атомному пеклі, рятуючи мільйони інших, та формування ощадливого ставлення до природних ресурсів, в бібліотеці - філії №4 для учнів 8-А і 8-Б класів НВК№13 пройшла година пам’яті "Чорнобильській катастрофі - 30 років".












 Аварія на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) спричинила найбільшу в історії людства техногенну соціально-екологічну катастрофу. Сотні тисяч квадратних кілометрів радіоактивно забруднених територій, багатомільярдні економічні втрати, сотні тисяч евакуйованих та переселених людей, сотні тисяч учасників ліквідації наслідків на ЧАЕС – поламані долі, втрачене здоров’я і життя, – все це лише деякі з довгого переліку наслідків аварії. Говорили з дітьми про трагедію не лише мовою цифр і фактів, а й за допомогою поезії, використовуючи фотоматеріали , що засвідчують сьогоднішній стан у Зоні.


 Здійснили Віртуальну екскурсію до міста - привиду Прип’ять та самої ЧАЕС. Побачили ручного сома Гошу , який живе в охолоджувальному каналі Атомної станції. Саме такі живі , емоційно насичені, відверті розмови з молоддю допомагають сформувати небайдуже ставлення до людської біди і землі , де ми живемо.
В бібліотеці - філії №3 пройшла година пам'яті «Чорнобиль: 30 років потому». 
Читачів ознайомили з книжковою викладкою 


та переглянули відеоролік «Чорнобильська катастрофа».




В юнацькому відділі Центральної міської бібліотеки пройшла година пам'яті "Чорнобиль - хроніка важких тижнів" для студентів міста.

 















Молоде покоління не має права забувати цю страшну трагедію. Ми повинні знову і знову усвідомлювати всю відповідальність за свої дії перед нащадками.

Немає коментарів:

Дописати коментар